Ak Parti Siirt İl Kongresi’nde

“Terörle arasına mesafe koymayanın yeri parlamento değildir”

AK Parti Siirt İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörle, terörizmle ve şiddetle arasına mesafe koymayanın yeri parlamento değildir. Belediyenin kepçesini, kamyonunu, aracını, imkânlarını sokak çetelerinin emrine verenlerin yeri de başkanlık koltuğu değildir. Bu milletin tek bir kuruşunun dahi bölücü örgütün kasasına gitmesine izin veremeyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Siirt 6. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Siirt Yeni Kapalı Spor Salonunda düzenlenen kongre öncesinde kendisini bekleyen vatandaşlara bir selamlama konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra kongrenin yapılacağı salona geçerek partililere hitap etti.

“MİLLETİMİZİN GELECEĞİNİ DÜŞÜNEREK ÇALIŞTIK”

Konuşmasına üç yıllık aranın ardından tekrar Siirt’te olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine gösterilen sevgi ve teveccüh için ayrıca teşekkür etti. Milletvekili olarak Siirt’i mecliste temsil etmekten her zaman iftihar ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Siirtlilerin de dar zamanda, birileri önüne engel çıkarttığında kendisine her zaman sahip çıktığını hatırlattı. 16 Nisan halk oylamasında Siirt’ten daha farklı bir sonuç beklediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, her alanda elde edilen kazanımların devamı adına bir milat teşkil eden 2019 seçimlerinin önemine işaret ederek Türkiye’nin bu sınavdan alnının akıyla çıkmaktan başka şansı olmadığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında başkaları gibi istismar, gerilim ve çatışma siyaseti değil, hizmet ve proje siyaseti güttüklerinin altını çizdi. Bugüne kadar asla hamaset yapmadıklarını, popülist siyasete prim vermediklerini, birkaç oy daha fazla almak için orta ve uzun vadede millete zarar verecek politikalara hiçbir zaman tevessül etmediklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenin menfaati neyi gerektiriyorsa onu hayata geçirmenin gayreti içerisinde olduklarını ifade etti. “Partimizin değil milletimizin geleceğini düşünerek, hesabi değil hasbi bir şekilde çalıştık, çabaladık” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendilerinden önceki bazı idarecilerin kimi popülist hatalarına düşmemek için çok dikkatli hareket ettiklerini belirtti.

“ÜLKEMİZİN MENFAATİNİ DÜŞÜNEREK ADIM ATTIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan kendilerinden önce devleti yönetenlerin önemli bir kısmının geçmiş hatalarından ders almadıklarını, ülkeyi popülizme kurban ettiklerini hatırlatarak, bu siyasetçilerin kimi zaman beceriksizlikleri, kimi zaman vizyonsuzlukları, kimi zaman cesaretsizlikleri sebebiyle millete ağır faturalar miras bıraktıklarına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir dönem bu popülist politikalar sonucu ‘kıyak emeklilik’ olarak tabir edilen bir uygulama ile çalışanlara 34-35 yaşlarında emekli olma hakkı tanındığını hatırlatarak o zaman SSK Genel Müdürü olan ana muhalefet liderinin bunda pay sahibi olduğunu belirtti.

Zengin Avrupa ülkelerinde insanların 55-60 yaşına kadar çalışırken, üretirken, Türkiye’de 35 yaşındaki insanların emekli olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Peki, vizyonsuz siyasetçilerle bürokratların günü kurtarmak için çektiği bu kıyağın faturasını kim ödedi? Elbette devletiyle, milletiyle biz ödedik, halen de ödüyoruz. Bu beceriksiz, bu kifayetsiz genel müdürün basiretsizliği sebebiyle soyup soğana çevrilen SSK’yı yeniden ayağa biz kaldırdık. Aynı işi yapan kurumları bir araya toplayarak hem vatandaşımızın mağduriyetini önledik hem de hizmet kalitesini artırdık” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan eğitimde, sağlıkta, ticarette, üretimde, tarımda, bütün alanlarda ülkeyi kalkındırırken, millete en iyi, en kaliteli hizmetleri götürürken, ana muhalefetin kendilerini çekmek istediği popülizm tuzağına düşmediklerini söyleyerek, “Ne yaptıysak, hangi adımı attıysak sadece ve sadece milletimizin geleceğini, ülkemizin menfaatini düşünerek yaptık. İnşallah bundan sonra da küçük hesaplar peşinde koşmayacak, kısa vadeli çıkarlar adına istikbalimizi tehlikeye sürüklemeyeceğiz. SSK’yı batıranların istismar siyasetine pirim vermeden Türk ekonomisinin başarısı için gerekli adımları atmayı sürdüreceğiz” dedi.

“TERÖRLE MÜCADELEMİZİ HUKUK VE DEMOKRASİ İÇİNDE SÜRDÜRDÜK”

Sözlerinin devamında ülke sathında ana muhalefeti dikkate almadan çalıştıkları gibi Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde de meydanı bölücü örgüte bırakmadan hedeflerine yürüdüklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadeleyi hukuk ve demokrasi içinde sürdürerek, bölücü terör örgütünün çukur ve hendek üzerinden kurduğu kanlı planı darmadağın ettiklerini ifade etti. Bir dönem eli kanlı katillerin musallat olduğu, baskı ve şiddetin kol gezdiği ilçelerde artık emniyet ve huzurun hâkim olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bir dönem kan ve gözyaşıyla hatırlanan şehirlerimiz, bugün kültür, turizm ve eğitim alanındaki başarılarıyla anılıyor. Siirt’te olduğu gibi, bir dönem bölücü örgütün kasasına akan gelirler şimdi vatandaşlarımıza hizmet, eser ve proje olarak geri dönüyor. Artık vatandaşlarımızın çoluğunun çocuğunun rızkından kısarak devlete verdiği vergiler Kandil’deki terör baronlarının cebine gitmiyor. Diyarbakır’dan Mardin’e, Siirt’ten Batman’a kadar tüm illerimiz belediyecilik alanında kendilerine yakışan hizmetlerle tekrar tanışıyor. Demek ki emanet ehline verilirse her şey değişiyor” şeklinde konuştu.

Elbirliği içinde tesis edilen bu huzur, güven ve emniyet ikliminin bozulmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bölgede yaşayan kardeşlerimizi teröristlerin ve terör elebaşlarının karşısında selam duran kıyafetsizlerin insafına asla terk etmeyeceğiz” dedi. Anayasa ve kanunlar çerçevesinde siyaset yapmak isteyen, Türkiye’nin kırmız çizgilerine saygı gösteren herkese meclisin kapısının sonuna kadar açık olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, adı, sanı, unvanı, makamı ne olursa olsun, hiç kimsenin kendisini hukukun üstünde göremeyeceğinin altını çizdi. “Hele hele milletin verdiği yetkiyi bir avuç teröriste, üç beş çapulcuya asla peşkeş çekemez. Kim bunu yapıyorsa, kim bu milletin emanetine ihanet ediyorsa, karşısında devleti bulur, yargıyı bulur, güvenlik güçlerini bulur. diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Her kim gazi meclisin çatısı altında milletvekilliği yapmak yerine, terör seviciliği, terör yandaşlığı yapıyorsa, karşısında bizatihi milletin kendisini bulur. Terörle, terörizmle ve şiddetle arasına mesafe koymayanın yeri, kimse kusura bakmasın, parlamento değildir. Belediyenin kepçesini, kamyonunu, aracını, imkânlarını sokak çetelerinin emrine verenlerin yeri de başkanlık koltuğu değildir. Bu milletin tek bir kuruşunun dahi bölücü örgütün kasasına gitmesine izin veremeyiz. Bu ülkenin imkânlarıyla devlet ve millet düşmanlarının serpilmesine, palazlandırılmasına, vatandaşlarımıza musallat edilmesine asla göz yumamayız.”

“81 MİLYONUN TAMAMINA HİZMET GÖTÜRMEYE ÇALIŞTIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlar arasında hiçbir ayrım yapmadan, etnik, siyasi, dini ve kültürel kimliğine bakmadan 81 milyonun tamamına hizmet götürmeye çalıştıklarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğitimde 2 bin yeni derslik yaptık. Siirtli çocuklarımız okula gidebilsin diye ailelerine 187 trilyon eğitim desteği verdik. Bugün 14 bin öğrencisi olan Siirt Üniversite’sini ilimize kazandırdık. 3 bin 824 kişilik yükseköğrenim yurtları açtık. Sağlıkta 300 yataklı Siirt Devlet Hastanesi ve 100 yataklı Kurtalan Devlet Hastanesinin de içinde olduğu 15 adet sağlık tesisini şehrimize kazandırdık. Halen 13 adet sağlık tesisimizin yapımı, yedi adet sağlık tesisimizin ise proje, ihale ve arsa çalışmaları devam ediyor.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında Siirt’e 2002 yılına kadar sadece yedi kilometre bölünmüş yol yapıldığını, 15 yılda kendilerinin buna 118 kilometre bölünmüş yol ilave ettiklerini bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Teröristlerin geçiş yollarını kestiği için karşı çıkılan Ilısu Barajı’nın etki alanında kalan tarihî köprüleri ihya ettiklerini ve altı adet yeni köprü yaptıklarını söyledi.

“DEMOKRASİDE VE EKONOMİDE GÜÇLENDİKÇE KENDİMİZE OLAN GÜVENİMİZ DE ARTIYOR”

Konuşmasının devamında “Türkiye demokraside ve ekonomide güçlendikçe, kendimize olan güvenimiz de artıyor. Bu durum, ülkemizin ve bölgemizin geleceğiyle ilgili kararlarda kendi irademizi daha kararlı şekilde ortaya koymamıza imkân sağlıyor. Tabii bu tablo, önümüze çıkan engellerin, ülkemizi hedef alan saldırıların çapının da büyümesine yol açıyor. Onlar saldırdıkça Türkiye olarak, 81 milyon olarak biz daha sıkı kenetliyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan bu tablonun Türkiye’yi hedef alan saldırıların çapının da büyümesine yol açtığına dikkat çekti.

Geçmişte 3-5 milyar dolarlık spekülasyonla Türk ekonomisini esir alanların, bugün 10 katı, 20 katı büyüklüğündeki rakamları ortaya sürdüklerini, ama istedikleri neticeyi alamadıklarını, bu sefer olmadık yerlerden olmadık bahanelerle saldırdıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz terör örgütlerine karşı dünyanın görmediği, cesaret edemediği bir mücadele veriyoruz, onlar ise bizi destekleyecekleri yerde, terör örgütlerinin ağzıyla ve talepleriyle karşımıza dikiliyorlar. Türkiye söz konusu olunca demokrasiden, insan haklarından, meşruiyetten, özgürlüklerden dem vuruyorlar, kendi çıkarları söz konusu olunca terör örgütleriyle yan yana yürümekten geri durmuyorlar. İşte teröristleri Elize Sarayı’nda ağırlayacak kadar hedeften sapıyorlar.”

Teröristleri saraylarında ağırlayanların Türkiye’ye akıl vermeye kalktığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “O aklı sen kendine sakla. Mademki terör örgütlerine kaşısın, bizim yanımızda olacaksın. Ha bilmezsen, bilesin ki her zaman bu terör örgütleri senin başını ağrıtacak” şeklinde konuştu.

Türkiye’yi hedef alan terör saldırıları konusunda tek bir samimi söz söylemeyen Batı ülkelerinin, Türkiye’nin meşru gerekçelerle yürüttüğü operasyonlarını engellemek için kırk takla attığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin Operasyonu sırasında ortaya çıkan tünellere dikkat çekti. Bu tünellerin yapımında bölgede bulunan Fransız Lafarge çimento fabrikasından gelen malzemenin kullanıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Utanmadan, sıkılmadan konuşuyorlar. Bunlara inşallah bu hesabı yine onlar soracak” değerlendirmesini yaptı.

“MÜCADELEMİZİ KENDİ BELİRLEDİĞİMİZ STRATEJİ DOĞRULTUSUNDA SONUNA KADAR YÜRÜTECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında terör olayları konusunda batılı ülkelerin takındığı ikiyüzlü tutuma dikkat çekmeye devam etti. Kendi topraklarında mantar tabancası patlasa tüm özgürlükleri askıya alanların, Türkiye’nin topraklarına yönelik terör saldırılarına cevap vermesine dahi tahammül edemediklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan’da, 100 hafızlık talebesi katledilirken seslerini çıkarmayanların, Türkiye’nin imha ettiği teröristlere ağıtlar düzdüklerini vurguladı. “İsrail’in inkâr dahi etme gereği duymadan taammüden katlettiği silahsız Filistinlilerin feryadına kulaklarını tıkayanlar, terör örgütünün destekçilerine kapılarını sonuna kadar açıyorlar” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Doğu Guta’da, yavruları, yavrucukları yine bugün şehit ettiler. Suriye’deki rejimi hala savunanlar var. Biz işte bu ikiyüzlülüğe, işte bu riyakârlığa, işte bu insanlık dışı politikaya isyan ediyoruz. Ey Batı, Doğu Guta’da katledilen, şehit edilen bu yavrulara, bu kadınlara, bu insanlara ne zaman dönüp bakacaksınız da, biz size, ‘ya bunlar adil davranıyor’ diyeceğiz? Bölgemizdeki insanlık trajedilerini kendi silah tüccarlarının, kendi iç siyasi hesaplarının, at pazarlığının malzemesi hâline dönüştürenlere yazıklar olsun diyorum. Sizin demokrasi anlayışınıza da, insan hakları anlayışınıza da, diplomasi anlayışınıza da yazıklar olsun. Ölümüne yol açtığınız veya seyirci kaldığınız her masumun kanı sizin yüzünüze de, elinize de, tarihinize de, geleceğinize de bulaşmıştır.”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu ülkelerin hiçbirinin artık terör örgütlerinden, terörizmden, terör eylemlerinden şikâyet etmeye hakkı kalmadığını, çünkü terör virüsünü kendi elleriyle kendi vücutlarına zerk etiklerini ve bunun farkında olmadıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının sonunda, “Türkiye olarak biz kendi mücadelemizi kendi belirlediğimiz strateji doğrultusunda sonuna kadar yürüteceğiz. Bu mücadelede bize destek olan herkese teşekkür ederiz. Karşımıza geçip teröristlerin ağzıyla konuşanlara ise cehenneme kadar yolunuz var diyoruz” açıklamasında bulundu ve sözlerini birlik beraberlik vurgusuyla tamamladı.

Google+ WhatsApp