Ak Parti İl Başkanı Özden´in 29 Ekim Mesajı

AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Cumhuriyet´in 91. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Özden, mesajında, şanlı bir tarihi ve gıpta edilecek bir medeniyet birikimine s

AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Cumhuriyet´in 91. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Özden, mesajında, şanlı bir tarihi ve gıpta edilecek bir medeniyet birikimine sahip olan milletin, istiklal ve özgürlüğünün sembolü olmuş Cumhuriyetimizin 91. yıldönümünü gururla kutluyor olmanın mutluluğunu yaşadığımızı belirterek şu ifadelere yer verdi:
"Cumhuriyet, bu ülkede bizi biz yapan her türlü değerlerin hem bir karışımı, hem de sonucudur. Cumhuriyet egemenliğin, çağdaşlaşmanın, gelişmenin, ilerlemenin sembolüdür, kaynağı ise millettir.
Başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere Cumhuriyetimizi kurup bize emanet edenler, ülkenin büyük karışıklık ve işgallerle sarsıldığı bir dönemde bile, öncelikle TBMM´ni kurup yapılacak tüm işlerin meşruiyetinin oradan elde edilmesini önemsemekle, bir anlamda Cumhuriyetin temelini daha o gün atmışlardır.
Atatürk ve onunla beraber şanlı bir kurtuluş mücadelesi veren silah arkadaşları çok büyük zorlukların ve imkansızlıkların üstesinden gelerek ve her türlü farklılığımızı sıcak bir kardeşlik ve milli idealler doğrultusunda zenginliğe dönüştürerek 29 Ekim 1923´de ilan ettikleri Cumhuriyet, bugün de aynı ideallere sahip yeni nesillerin omuzlarında yükselmeye devam etmektedir.
Cumhuriyetimizi, çağın gerekleri karşısında sürekli yenileyip geliştirmek ve evrensel demokrasinin değerleriyle taçlandırmak, bizim için asla vazgeçilemeyecek hedeflerin başında gelmektedir. Atatürk´ün bir ideal olarak ortaya koyduğu, ülkemizin gelişme ve kalkınmasında her zaman önemli bir ışık olmuş, "muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak" hedefi, Cumhuriyetimizin 91. yılında milletimizin ortak iradesine dönüşmüştür.
Milletimiz, nasıl ki milli mücadelenin en zor şartlarında dahi özgürlük ve bağımsızlığından feragat etmemiş ve tarihe şanlı destan olarak geçen bir var olma şuuru ortaya koymuşsa, zaman zaman yaşadığımız sıkıntılı dönemleri de hep aynı şuurla aşmasını bilmiştir.
Bu duygu ve düşüncelerle, öncelikle tüm hemşehrilerimizin, ülkemizin ve aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nı kutluyor, önce Meclisi ardından da Cumhuriyeti kurarak bize emanet eden büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Cumhuriyetimizin 91. yılının ülkemiz için kardeşlik, huzur, barış, refah ve mutlulukla dolu bir yıl olmasını temenni ediyorum."
(AÖ-Y)

28.10.2014 09:49:18 TSI

Google+ WhatsApp