Türk Süsleme Ve Geleneksel El Sanatları Kursları Belge Töreni Yapıldı (Fotoğraflı

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde açılan Ebru, Çini İşlemeciliği ve Soğanlı Bez Bebek Yapımı kursu ile Dekoratif Ahşap Süsleme kursunda başarılı olanlara sertifikaları verildi. Kültür ve Tur

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde açılan Ebru, Çini İşlemeciliği ve Soğanlı Bez Bebek Yapımı kursu ile Dekoratif Ahşap Süsleme kursunda başarılı olanlara sertifikaları verildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı 2014 Yılı Yaygın Kültürel Eğitim Faaliyetler kapsamında, Türk süsleme ve geleneksel el sanatlarından Ebru, Çini, Soğanlı Bez Bebek Yapımı ile Dekoratif Ahşap Süsleme kursu düzenlendi. Kursu başarı ile tamamlayanlar için düzenlenen sertifika töreninde konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, "Gerek Bakanlığımız yaygın kültürel eğitim faaliyetleri planı kapsamında, gerekse Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde Müdürlüğümüz bünyesinde her yıl çeşitli kurslar açılıyor. Buradaki amaç bireylerin hem kültür sanata olan ilgisini artırmak, hem de unutulmaya yüz tutmuş Türk süsleme ve geleneksel el sanatlarımızın yok olmasını önleyerek yeni ustalar yetiştirmek ve bu değerlerimizin sağlıklı bir şekilde gelecek kuşaklarla buluşturulmasını sağlamaktır" dedi.
"Önemli olan devletimizin kültür sanat merkez olarak halkın hizmetine açtığı bu mekanda düzenlediğimiz tüm kurslara kayıt yaptıran kursiyerlerimizin kurslara eksiksiz olarak katılmalarıdır" diyen Taymuş, kurslarda başarılı olan ve belge almaya hak kazanan kursiyerleri tebrik ederek belgelerini verdi.
(AÖ-Y)

28.10.2014 09:55:12 TSI

Google+ WhatsApp