AK Parti Genel Başkan Vekili Elitaş, Kayseri esnafını ziyaret etti

AK Parti Genel Başkan Vekili Elitaş, Kayseri esnafını ziyaret etti

AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Kayseri esnafını ve Gön Han’ı ziyaret etti. Elitaş burada yaptığı açıklamada, “Kayseri, çeşitli medeniyetlerin yaşadığı bir şehrimiz. Osmanlı zamanında, Selçuklu zamanında yapılan eserlerden 520 yıl önce var olan ama çeşitli zamanlarla, çeşitli sebeplerle kullanılmayan kaybolmuş tarihimizi hayata geçirmek önemli.

Genel Başkan Vekili olduktan sonra burada eski dostlarla da buluşmak gerçekten önemli. Burası bizim mahallemiz yani Kayseri'nin esnafının, tüccarının yaşadığı bölge. Eski dostları da görünce mutlu olduk” dedi.
AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Tarihi Kapalı Çarşıda esnaflarla bir araya gelerek Gön Han’ı ziyaret etti. Elitaş’a esnaf gezisi sırasında AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm eşlik etti. 
AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş burada yaptığı açıklamada, “Kayseri, çeşitli medeniyetlerin yaşadığı bir şehrimiz. Osmanlı zamanında, Selçuklu zamanında yapılan eserlerden 520 yıl önce var olan ama çeşitli zamanlarla, çeşitli sebeplerle kullanılmayan kaybolmuş tarihimizi hayata geçirmek önemli. Önce Kapalı Çarşı restorasyonlarını yaptık. Şimdi de bir borcumuzu yerine getirmiş oluyoruz. Ecdadımızın bize bıraktığı, gelecek nesillere olan borcumuzu yerine getirmiş oluyoruz. Melikgazi Belediyesi'nde başkanlık yapan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Şimdiki başkanımızı tebrik ediyorum önemli bir şey yapıyorlar, kültüre hizmet yapıyorlar. Genel Başkan Vekili olduktan sonra burada eski dostlarla da buluşmak gerçekten önemli. Burası bizim mahallemiz yani Kayseri'nin esnafının, tüccarının yaşadığı bölge. Eski dostları da görünce mutlu olduk. Bugün esnaf olup 5 bin liralık ikramiyeden faydalanamayan vatandaşlarımıza dün Cumhurbaşkanımız bir müjdeyi verdi. Esnaflar da sayı 300 bin bin civarında ama tarım sektöründe hem bin metre veya üzerinde küçük ölçekli tarla sahibi olanlar da yaklaşık 4 milyon civarındaydı. 4 milyon 700 bin kişiye yakın, 5 bin liralık 100. Yıl anısına verilen bir kerelik ikramiyeyi de Cumhurbaşkanımız herkese müjdeledi. Esnafımıza, tarım sektörü ile uğraşan çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ise Gön Han ile ilgili bilgiler vererek, “Gön Han 520 yıl önce Piri Mehmet Paşa tarafından yapılmış. Burası depolarla dolmuştu, 10 yıllığına burayı kiraladık ve restorasyona başladık. 3 bin kamyondan fazla hafriyat çıkardık, şu anda gördüğünüz tüm odalar ve diğerleri kazıdan sonra çıktı. İpek Yolunda olan kapalı çarşının konaklama ihtiyacını karşılayacak otel vasfında 8 metrekarelik alandı. Vatandaşlar burada sosyal, kültürel faaliyetlerde bulunduğumuzda zaman geçirecekleri bir yer olacak” dedi.

Google+ WhatsApp