Abd´nin Yeni Ankara Büyükelçisi Bass Türkiye´ye Geliyor Ankara

Amerika Birleşik Devletleri´nin (ABD) yeni Ankara Büyükelçisi John Bass, yarın Türkiye´ye gelecek. ABD Büyükelçiliği´nden yapılan açıklamaya göre, ABD´nin Ankara Büyükelçisi John Bass yarın Ankara´

Amerika Birleşik Devletleri´nin (ABD) yeni Ankara Büyükelçisi John Bass, yarın Türkiye´ye gelecek.
ABD Büyükelçiliği´nden yapılan açıklamaya göre, ABD´nin Ankara Büyükelçisi John Bass yarın Ankara´ya gelecek. Büyükelçi Bass, Ankara Esenboğa Havaalanı´nda gazetecilere açıklama yapacak.

JOHN BASS KİMDİR?
John Bass´in ABD´nin Ankara Büyükelçisi olarak atanması, ABD Senatosu tarafından 17 Eylül 2014 tarihinde onaylandı. ABD Dışişleri Bakanlığı´nda kıdemli diplomat olan Bass, 2012-2014 yılları arasında Bakan Özel Müşaviri, 2009-2012 yılları arasında ise ABD´nin Tiflis Büyükelçisi olarak görev yaptı. Diplomatlık kariyerine 1988 yılında başlayan Bass, ABD´nin Irak, İtalya, Belçika ve Çad´daki diplomatik misyonlarında da çeşitli görevlerde bulundu.
Büyükelçi Bass´in Washington´da üstlendiği görevler arasında ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney´nin ekibinde Özel Kalem Müdürlüğü, Dışişleri Bakan Yardımcısı Strobe Talbott´un danışmanlığı, Dışişleri Bakanlığı Operasyonlar Merkezi´nde direktörlük ve Avrupa güvenlik konularına odaklanan diğer görevler bulunuyor. Bass, Dışişleri Bakanlığı tarafından pek çok başarı ödülüne layık görüldü.
Bir devlet memuru ile Amerikan Ordusu´na mensup bir hava subayının oğlu olarak New York şehir merkezinin kuzeyinde dünyaya gelen ve büyüyen Bass, Dışişleri Bakanlığı´na katılmadan önce gazete editörü ve siyasi kampanya danışmanı olarak çalıştı. Syracuse Üniversitesi mezunu olan Bass, İtalyanca ve Fransızca biliyor. Bass ile kendisi gibi ABD´li bir diplomat olan eşi Holly Holzer Bass´in Tiflis´te alıp bakmaya başladıkları Tako adında bir köpekleri var.
(BC-CC-Y)

17.10.2014 14:13:26 TSI

Google+ WhatsApp