Bakan Lütfi Elvan: "fsm´deki Bakım Çalışmaları Trafiği Etkilemeyecek"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü´nde (FSM) başlayacak olan bakım çalışmalarının saat 22.00 ile sabah 06.00 saatleri arasında yapılacağını belirtti. T

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü´nde (FSM) başlayacak olan bakım çalışmalarının saat 22.00 ile sabah 06.00 saatleri arasında yapılacağını belirtti. Tek şeridin trafiğe kapatılacağını ifade eden Bakan Elvan, "Trafiği etkileyeceğini düşünmüyoruz" dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Çırağan Sarayı´nda düzenlenen Avrupa Havayolları Birliği (AEA) Havacılık Liderleri Zirvesi´ne katıldı. Bakan Elvan, zirve sonrası basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtladı.

BAKAN ELVAN, EBOLA VİRÜSÜYLE İLGİLİ KONUŞTU
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ebola virüsüne karşı her türlü tedbirin alındığını belirterek, "Uçuşlarımızda herhangi bir kısıtlama söz konusu değil. Ebola virüsüne yönelik olarak hem Sağlık Bakanlığı´mız hem de Türk Hava Yolları hem de Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürlüğü´müz gereken önlemleri aldılar. Bu konuda hassasiyetleri devam ediyor. Tüm hostesler Ebola virüsü konusunda eğitim aldılar. Bu konuda herhangi bir Afrika ülkesi ise o ülkeden gelişte check-in kısmında veya uçakta herhangi bir şüpheli durum söz konusu olduğunda gereken önlemleri alıyorlar. Bunun dışında da yurt içine girişte de gereken önlemler alınmış durumda" dedi.
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil ise, "Görüldüğü kadar kötü birşey değil. Tabi ki Allah göstermesin bulaşınca öldürüyor ama son aşamasında oluyor. Sayın bakanımın dediği gibi Afrika´dan gelenlerde havaalanlarında kontrol yapılıyor. Uçakta tedbir var. İnşallah yakında ilacı da bulunur" dedi.

"ÇALIŞMALAR GECE SAATLERİNDE YAPILACAK"
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü´nde (FSM) başlayacak olan bakım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Lütfi Elvan, çalışmanın saat 23.00 ile sabah 06.00 saatleri arasında yapılacağını belirtti.
Bakan Lütfi Elvan, "Fatih Sultan Mehmet Köprüsü´nde çalışmalarımız başlayacak. Burada herhangi bir şekilde vatandaşlarımızın ulaşımını etkileyecek bir durum söz konusu olmayacak. Boğaziçi Köprüsü´nde olduğu gibi Fatih Sultan Mehmet Köprüsü´nde de çalışmalarımız saat 23.00´te başlayacak ama kapatma işlemlerine saat 22.00´de başlayacağız. Saat 23:00´ten sabah 06.00´ya kadar çalışmalarımız devam edecek" dedi.

"FSM´DE TEK BİR ŞERİT KAPANACAK"
Tek bir şeridin trafiğe kapatılacağını ifade eden Bakan Elvan, "Trafiğin etkileyeceğini düşünmüyoruz. Tüm planımızı ve programımızı ona göre yaptık. Sürücülere dikkatli olmalarını öneriyoruz. Tek bir şerit kapanacağı için herhangi bir sıkıntı söz konusu olmayacak. Halatların baştan aşağı bakım ve onarımlarının yapılması gerekiyor. Bu zaruri bir şey. Dolayısıyla bunu yapmak zorundayız. Vatandaşlarımıza hiçbir şekilde eziyet vermeden, sıkıntıya düşürmeden gece saatlerinde bunları gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

"ŞİRKETLERİN REKABET GÜCÜ ARTACAK"
Karaman Mersin arası hızlı yük taşımacılığı ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Özellikle İzmir, Ankara aksından gelen tüm yüklerimiz Konya üzerinden Karaman, oradan Mersin ve Adana´ya ulaşacak. Yani Mersin limanına ulaşacağız. Konya´dan itibaren Karaman ve Mersin güzergahındaki tren hattımız yüksek hızlı tren değil hızlı tren. Yani yolcu taşımacılığında maksimum 200 kilometre hız yapabilecek. Yük taşımacılığında ise maksimum 120 kilometre hız yapabilecek. Yüksek hızlı trenlerimizdeki hız 250 kilometre ve biraz üzeri. Ama hızlı trenlerimizdeki maksimum hız 200 kilometre. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Biz özellikle Ankara´nın Konya´nın ve bu güzergahtaki şirketlerimizin rekabet güçlerinin daha da arttırılması amacıyla bu projeye öncelik verdik. Bir an evvel gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

"ORTA ANADOLU İLLERİNİ GÜNEYE VE KUZEYE BAĞLAYACAĞIZ"
"Özellikle orta Anadolu´da bulunan illerimizin denize demiryoluyla bağlanması son derece önemli" diyen Bakan Elvan, "Eğer siz bunu sağlarsanız firmalarımızın da rekabet güçlerinde ciddi artışlar söz konusu olacak. Orta Anadolu´nun herhangi bir ilinden Mersin limanına bir konteynerin maliyeti Mersin limanından Çin´e göndermiş olduğunuz konteynerin maliyetinden daha yüksek. Dolayısıyla maliyetleri aşağıya çekmek zorundayız. Bu anlamda orta Anadolu´daki illerimizi hem güneye hem de kuzeye bağlayacağız. Bir taraftan samsun limanına bir taraftan da Mersin limanına bağlayacağız ki firmalarımızın rekabet güçleri daha da artsın" şeklinde konuştu.

"İLLER ARASI ÇAPRAZ UÇUŞLARI BAŞLATMAK İSTİYORUZ"
Çapraz uçuşların artacağı yönündeki haberlerin sorulması üzerine Bakan Elvan, şunları söyledi; "Bu konu üzerinde çalışıyoruz. Şuanda toplam 53 havaalanımız var ve 7 ilden uçuş gerçekleştiriyoruz. 51 ilimizde havalimanı olmasına rağmen 7 farklı ilden uçuş gerçekleştiriyoruz. Bu il sayısını arttıracağız. Bunun mali boyutu var. Fizibilite kısmını arkadaşlarımız hazırlıyor. Biz şunu arzu ediyoruz. Atık iller arasındaki çarpraz uçuşları da başlatarak havacılık sektörünün daha da gelişmesini sağlamak istiyoruz. Havacılık sektörümüz aşağı yukarı bizim büyüme performansımızın 3,5 katı hızla büyüyor. Sadece Türk Hava Yolları´nın bu yıl ki büyümesi yüzde 20. Diğer hava yollarını dikkate aldığımızda yüzde 10´un üzerinde bir büyüme performansına sahip."
Bir gazetecinin "makul şüphe" kavramı iddiası nedeniyle gözaltına alınan Gazeteci ve Yazar Aytekin Gezici ile ilgili soru sorması üzerine Bakan Elvan, konuyla ilgili bilgisi olmadığını söyledi.
(SA-HÇ-YHY-Y)

17.10.2014 14:00:11 TSI

Google+ WhatsApp