'Tüketici hukuku açısından  alınmayan hizmetin bedelinin ödenmesi mümkün değildir

'Tüketici hukuku açısından alınmayan hizmetin bedelinin ödenmesi mümkün değildir

KAYSERİ Barosu Avukatı Ercan Avcı, koronavirüs nedeniyle kapalı olan kreş, özel yurt ve özel okullarda alınmayan hizmetin para iadesinin yapılabileceğini söyledi.

KAYSERİ Barosu Avukatı Ercan Avcı, koronavirüs nedeniyle kapalı olan kreş, özel yurt ve özel okullarda alınmayan hizmetin para iadesinin yapılabileceğini söyledi. 
Avukat Ercan Avcı, yeni normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte birçok vatandaşın faklı konularda avukatlara başvurduğunu söyledi. Velilerin Özellikle kurs, kreş, özel okul ve özel yurtların para iadesi yapmamasından dolayı şikayetlerin olduğunu belirten Avcı, " Salgın dönemi dünyada birçok ülkede olduğu gibi ülkemizi de derinden etkiledi. Ekonomik, Sosyal ve hukuki açıdan birçok sorunu ortaya çıkardı. Özellikle Eğitim sektöründe kreşler, özel okullar, özel yurtlar hizmetlerini yerine getiremediler. Bununla ilgili bir genelge yayınlandı ve hizmetleri askıya alındı. Bu sürede eğitim hizmeti, bakım hizmeti veremeyen eğitim kuruluşlarında bir ücret iadesi sorunu gündeme geldi. Bazı kurumlar ücret iadesi yapmaktan kaçınmakta ve sözleşmeyi öne sürmekteler. Bize de birçok veliden bu konuda şikayet geldi. Velilerin içleri bu konuda rahat olsun. Tüketici hukuku açısından alınmayan bir hizmetin bedelinin ödenmesi mümkün değildir. Ödenmiş ise de mutlaka ücret iade edilmelidir. " dedi.
Parasal sınır aşımında tüketici mahkemelerine gidilebilinir 
Öncelikle Velilerin kurumlarla uzlaşı içinde olmasını tavsiye ederken  sonuç alınamaması durumumda yasal yollara başvurulabileceğinin  altını çizen  Avukat Ercan Avcı, " Velilerimiz öncelikli olarak kurumla görüşsünler ve uzlaşı ortamı arasınlar. Görüşmeden bir sonuç çıkmaz ise mutlaka kuruma ihtar çekmeliler ve fazla ödedikleri ücretin iadesini talep etmeliler. Vatandaşlar kurumdan cevap alamazlar ise il ve ilçe hakem heyetine başvurabilirler. Buralarda süreçler çok hızlı ilerliyor. İcrai işlemle  vatandaşlar fazla ödedikleri ücretleri iade alabilirler. Özel eğitim kurumlarında eğitim ücreti, servis ücreti, yemek ücreti de bunlara dahildir. Kreşler bakım hizmeti ile yükümlü. Bakım hizmeti veremeyen kreşlerden de bu ücreti talep etmek mümkündür. Parasal sınırın aşılması durumunda ise Tüketici mahkemelerine gidilebilinir. " şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp