"şahinbey´i Ortak Akıl Ve İstişare İle Yöneteceğiz"

187 mahalle muhtarının davet edildiği Muhtarlar Toplantısı Şahinbey Kültür Merkezi´nde düzenlendi. Toplantıda hizmet akışının daha hızlı ve etkin yapılması için vatandaş ile belediye arasında hizmet k

187 mahalle muhtarının davet edildiği Muhtarlar Toplantısı Şahinbey Kültür Merkezi´nde düzenlendi. Toplantıda hizmet akışının daha hızlı ve etkin yapılması için vatandaş ile belediye arasında hizmet köprüsü olan muhtarlarla bir araya gelen Başkan Tahmazoğlu, "Şahinbey ilçemizi bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ortak akıl ve istişare ile yöneteceğiz" diyerek, muhtarların sorun ve sıkıntılarını dinledi.
"UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ´´
Şahinbey Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda, göreve geldiği günden bu yana yapılan hizmetlerle ilgili bilgiler veren Başkan Tahmazoğlu, aslında bu toplantının, yeni kaymakamla bir tanışma toplantısı olduğunu belirterek, "Yeni kaymakamımız Selami Aydın´a Şahinbey İlçemize Hoş geldin diyoruz. İnşallah uyumlu bir çalışma ile Şahinbey İlçemizi daha iyi yerlere taşırız. Türkiye´nin 3´üncü büyük ilçesi olan ve hızla gelişen ilçemizde daha fazla hizmet yapabilmek adına 2009 yılında 92 milyon TL ile aldığımız bütçemizi 2014 yılında 750 milyon TL, 2015 yılında ise 817 milyon TL´ye çıkardık. Bütçemizin yüzde seksenini yatırım bütçesi olarak kullandık. Geçmiş 5 yılda Şahinbey ilçemizin çehresini değiştiren projelerimizle ilklerin ve enlerin belediyesi olduk. Yeni dönemde kentsel dönüşüm, konut üretimi ve sosyal ve kültürel etkinliklere ağırlık vereceğiz. İlçemize bağlı olan mahallelerimizdeki yol, kaldırım, park, asfalt ve kilit taşı çalışmalarını tamamladık ve yenilerini yapıyoruz. Belediye olarak sosyal belediyecilik çalışmalarına büyük önem verdik. Eğitimden kültüre, spordan sanata her alanda halkımıza hizmet sunduk.Mahalle olan köylerle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Büyükşehir yasasıyla yeni mahalle olan köylerimizdeki taziye evlerinin proje ve imar çalışmalarına başladık ve en kısa zamanda bunları teslim edeceğiz. Vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili çıkan kanunla vergi borçları yeniden yapılandırılıyor. Vatandaşlarımızın bu konuda bilgilendirilmesini istiyorum. Şahinbey ilçemizde ikamet edip de Şahinbey´de kaydı olmayan vatandaşların bir an önce oturduğu mahalleye kaydını yaptırması lazım. Bunun bize maddi ve manevi zararı dokunuyor. Mahalle muhtarlarımızdan bu yönde bir gayret sarf etmelerini bekliyorum. Buraya kadar gelen tüm muhtarlarımıza ve misafirlerimize teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
"ŞAHİNBEY ÇOK FARKLI BİR İLÇE"
Şahinbey´e geleli üç hafta olmasına rağmen hareketli ve çalışkan bir ilçe ile karşılaştığını belirten Aydın, "Şahinbey İlçesi´ne kısa bir süre önce geldim. Bugüne kadar çok parlak bir hava gördüm. Belediye Başkanımız ve ekipleri çok yoğun çalışarak iyi şeyler yapıyor. Bu ilçenin farklı bir özelliği ve önceliği var. Fiili olarak 1 milyonu aşan bir nüfusu var. Tabi ki bu bir ayrıcalıktır. Türkiye´nin resmi nüfusa göre 3´üncü büyük ilçesi olması nedeniyle ilçeler bazında bütün branşlarda da en az 3´üncü olmamız gerekiyor. Muhtarlar, mahallelere giren kişinin zengin mi, fakir mi, sağlıklı mı, hasta mı olduğunu bilmesi lazım.. Gelin hep beraber bu ilçeye hizmet edelim. Şahinbey İlçesi´nde yaşayanlar burada yaşamaktan gurur duysunlar. Son zamanlarda ilimizde yaşanan olaylar Gaziantep´in havasını yansıtmıyor. Burası sanayi, eğitim ve kültür şehri olarak biliniyor. Muhtarlara değer vererek onları seçilmiş idare amirleri olarak değerlendiriyoruz. Muhtarlardan duyarlılık bekliyorum. Her bir mahalle muhtarımız mahalle sakinlerinde ki kişileri öğrensin ve onlara yardımcı olsun. Bir nevi tanışma toplantısı olan bu toplantıya gelen herkese özellikle de mahalle muhtarlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.
Toplantıya Kaymakam Selami Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Nüfus Müdürü, Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Muhtarlar Derneği Başkanı Ökkeş Titiz ve Şahinbey ilçesi mahalle muhtarları katıldı.
(BB-VSA-Y)

17.10.2014 13:19:02 TSI

Google+ WhatsApp