Yıldız´dan ´üniversite Hastaneleri Birliği´ Talebi
Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Fırat Üniversitesi Hastanesi Şubesi Başkanı Mustafa Yıldız ve üyeleri düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Elazığ Fırat Üniversitesi Hasta
Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Fırat Üniversitesi Hastanesi Şubesi Başkanı Mustafa Yıldız ve üyeleri düzenlenen toplantıda bir araya geldi.
Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi´nde kurulan ve Sağlık-Sen´in bir kolu olan Sağlık-Sen Fırat Üniversitesi Hastanesi Şubesi başkan ve yöneticileri gerçekleştirilen toplantıda sağlık çalışanlarının sorunlarını ve çözüm önerilerini görüştü. Toplantıda konuşan Sağlık Sen Fırat Üniversitesi Hastanesi Şube Başkanı Mustafa Yıldız, toplumda üniversite hastaneleriyle ilgili yanlış bir algı olduğunu söyledi. Yıldız, "Toplumda üniversite hastanelerinin devlet hastaneleri gibi bir misyona sahip olduğu yönünde yanlış bir algı bulunuyor. Üniversite hastaneleri, sağlık hizmeti ile eğitim araştırma ve bilim arasına sıkışıp kalmış kurumlardır. Sağlık-Sen tarafından geçtiğimiz Ocak ayında yapılan üniversite hastaneleri ve çalışanlarının sorunları adlı çalıştayımızda ortaya çıkan en çarpıcı sorun üniversite hastanelerinin akademik bir kurum mu yoksa sağlık hizmeti sunan bir hastane mi olduğu konusudur. Geçmişte kamu hastaneler birliği kurulurken üniversitelerin dahil edilmesi düşüncesi olmuş ancak üniversitelerin bugünkü haliyle temel rollerine uygun olmadığı için bu düşünce gerçekleşmemiştir" dedi.
Sağlık çalışanlarının sorunlarının çözüme kavuşması ve birlik beraberliğin sağlanabilmesi için üniversite hastaneler birliği kurulması gerektiğini vurgulayan Yıldız, "Üniversite hastanelerinin daha çok desteklediği ve sorunlarının çözüldüğü bir üniversite hastaneler birlikleri yapısı henüz kurulamamıştır. Mevcut üniversite hastaneler birlikleri bir dernek statüsünde olan ve üniversiteler üzerinde herhangi bir karar yetkisi olmayan yapılardır. Üniversite hastanelerinin kendi aralarında kaynaklarının daha verimli ve etkin kullanımına dönük bir iş birliği platformu oluşturmalarının yararlı olacağına inanıyoruz. Bu yapının YÖK bünyesinde üniversite hastanelerinin sorunlarının ele alındığı, tartışıldığı ve izlendiği, çözüm arandığı, ilgili kurumlar nezdinde bu hastaneleri temsil eden Üniversite Hastaneler Birliği oluşturulmalıdır. Bu kurula tıp kökenli rektörler, tıp fakültesi dekanları katılabilirler ama üniversite hastanelerinin işletmeciliğini yapan ve hastane ile ilgili sorunları en iyi bilip yaşayan başhekimler, başmüdürler ile uygun görünen yöneticiler ve sendika temsilcileri asıl üye olarak katılmalıdırlar" diye konuştu.
(EA-YRT-AŞ-Y)
22.10.2014 12:33:57 TSI