Yeşilay´dan, Eski Alkol Bağımlısına Anlamlı Plaket
Şanlıurfa´da varlıklı bir hayat yaşarken alkol gibi zararlı bir alışkanlığa bağlı olan Abdülaziz Batuk, alkole tövbe ettikten sonra hacca gitti, nefsini terbiye etmek için ise öyle bir işe başladı ki
Şanlıurfa´da varlıklı bir hayat yaşarken alkol gibi zararlı bir alışkanlığa bağlı olan Abdülaziz Batuk, alkole tövbe ettikten sonra hacca gitti, nefsini terbiye etmek için ise öyle bir işe başladı ki, bu davranışı Yeşilay tarafından ödüllendirildi.
Meşhur bir kebap ustasıyken alkol bağımlısı olan 70 yaşındaki Abdülaziz Batuk´un yaptığı lezzetli kebaplarının ünü öyle duyulmuştu ki, bu ünü kendisine para olarak dönüyor o da kazandığı bol parayla har vurup harman savuruyor, alkol kullanıyor ve nerede bir alem varsa kendini orada buluyordu.
Batuk´un dönemde kendisiyle aynı işi yapanlar her türlü varlığa kavuşurken, alkol bağımlılığı nedeniyle o çoğu şeyini kaybetti. Bir süre kendi dünyasına çekilen Batuk, bir daha alkol içmemek için ahdederek hacca gitti ve namaza başladı. Hac dönüşünde uğraş olarak bir iş yapmayı düşünmüş ancak nefsinden korkmuş. "Öyle bir iş yapmalıyım ki, nefsimi ayaklar altına almalıyım" diyerek kendisine önerilen tuvaletçiliği kabul etmiş.
Beş altı yıldan bu yana Rızvaniye Camii tuvaletlerini işleten Batuk, caminin hem temizliğini yapıyor, çimlerini suluyor hem de bekçiliğini yapıyor.
Camiye verdiği hizmet ve hoş sohbetiyle Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik´in dikkatini çeken Batuk´a bir plaketle verildi.
Toplumda belli bir kariyere sahip olan, adı duyulmuş insanlara plaket vererek onurlandırmanın böylesi bir durumun yanında pek önemli olmadığını kaydeden Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik, "Abdülaziz Batuk´un hayat hikayesi maalesef birçok insanın başında. Ancak o öyle bir yol seçmiş ki, önce alkol kullanmaya tövbe etmiş. Ardından hacca giderek tövbesini pekiştirmiş. Hac dönüşünde ise nefsini terbiye etmek için kendine bir görev seçmiş. Yaptığı iş çoğu kişinin nefsine yediremeyeceği bir iş. Ama o hayatıyla böyle hesaplaşırken nefsini öldürüp, ruhunu yükseltmeyi becermiş. Alkol gibi zararlı bir alışkanlıktan kurtularak, caminin bakımını da üstlenmiş. Cami avlusunun temizliği, çimlerin bakımı, sulanması gibi işleri kendisi gönüllü olarak yapıyor. O´nun bu hareketi, nefsine aldanıp zararlı alışkanlıklara başlayan insanlar açısından önem taşıyor. Zararın neresinden dönersen kardır düşüncesi, Abdülaziz Batuk´un hayatında tecelli etmiş. Biz de onun bu davranışını takdire şayan gördük. Bir plaketle onurlandırmak istedik" diye konuştu.
(FS-VSA-Y)
21.10.2014 18:05:19 TSI