YERLİ VE MİLLİ ÜRETİMİN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNUĞUNUN BİLİNCİYLE HAREKET EDİYORUZ

YERLİ VE MİLLİ ÜRETİMİN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNUĞUNUN BİLİNCİYLE HAREKET EDİYORUZ

Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği ‘Yerel Tohum Takas Şenliği’ etkinliğine katılan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yerli ve milli üretimin ne kadar önemli olduğunun bilinciyle hareket ettiklerini belirterek, “Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah bu tür çalışmalarla yerli ve milli tohumlarımızı, ata tohumlarımızı bölgemize kazandırırız ve zenginleştiririz” dedi.

Kayseri’de yerli ve milli üretim konusunda her zaman üreticilerin yanında olan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bu kez de Kayseri’de girişimcilerin yerel tohum yetiştirmek ve takas etmek için bir araya gelerek oluşturdukları ve Tohumhane ismini verdikleri Kayseri Yerel Tohum Grubu’na destek verdi.  Bu kapsamda Kayseri’ye uygun olan tarım ürünlerini yerel tohumlarla yaygınlaştırmaya çalışan gruba, etkinliklerini gerçekleştirmek üzere Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Cırgalan Doğal Ürünler Bahçesi’nde yer tahsis edildi.

Doğal Ürünler Bahçesi’nde gerçekleştirilen ‘Yerel Tohum Takas Şenliği’ etkinliğine Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Tarım İl Müdürü Mustafa Şahin, Kayseri Tohum Gönüllüleri ve birçok üretici katıldı.

 ‘Yerel Tohum Takas Şenliği’ etkinliğinde  konuşma yapan Başkan Büyükkılıç, yerli ve milli üretim konusunda güzel çalışmalar yaptıklarını ve bu konuda her zaman üreticilere destek olacaklarını ifade etti. Büyükkılıç, konuşmasına şöyle devam etti: “Sonbaharın en güzel günlerinden birini yaşıyoruz. Erciyesimiz beyaz gelinliğine bürünmüş. Ama bunun yanında güneşimiz pırıl pırıl. Etrafı ısıtıyor. Gayretli olan bu kardeşlerimiz. Bizlerden yer istediler. Bizde onlara tahsis ettik. Onlarda yerli ve milli tohumlarımızı üretmek amacıyla bir çalışma yaptılar. Amacımız buradaki toprağın, buradaki iklimin doğasına uygun şekilde 67 tane tohum böylece kazandırılmış oldu.  İşbirliği halinde yaptığımız çalışmalar sonucu Kayseri’ye bu tohumları kazandırmış olduk. Şimdi bu kazandırılmış tohumları, bartır sistemi içerisinde üretici dostlarımız kendi aralarında takas yapma suretiyle hem çeşitlendirmek, hem de zenginleştirmek, hem de çoğaltmak için bir çaba gösteriyorlar. Şu anda bugün onun uygulamasını, çalışmasını hep beraber yapıyoruz. Bu arada vatandaşlarımıza da bedava tohum dağıtıldığını buradan hatırlatmak isteriz. Malumunuz Kayserimizde Hobi Bahçeleri kültürü de var. Hobi Bahçelerinde de mütevazi bir şekilde vatandaşlarımız bu çalışmalara böylece fırsat bulmuş oluyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah bu tür çalışmalarla yerli ve milli tohumlarımızı, ata tohumlarımızı bölgemize ait olarak kazandırırız ve zenginleştiririz. Üretilmez diye bir şey yok. Yeter ki gayret edelim, yeter ki sahip çıkalım. Sonuçta inanıyorum ki, bu konuda güzel çalışmalar ortaya çıkacaktır. Talasımızın anlamlı çalışmaları var. Onları da biliyorum”

 

Başkan Büyükkılıç’ın yerli ve milli kaynakları harekete geçirmek üzere gönlünü vermiş üreticilere destek oldukları için teşekkür eden Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ise, “Tarım ve Hayvancılığın pandemi döneminde değerinin ne kadar önemli olduğunu anlamış durumdayız. Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu fırsatı hakikaten yerli ve milli kaynaklarıyla harekete geçirmek üzere, gönlünü vermiş kardeşlerimize fırsat verdiği için teşekkür ediyoruz. Biz de bundan böyle ilçemizde buradaki üretilmiş ve çoğaltılmış olan yerli tohumlarımızı ulaştıracağız. Bundan sonra daha verimli, daha güzel daha da insan vücuduna yararlı ürünlerle karşılaşacağımıza inanıyorum. Emeğe geçenlere teşekkür ediyorum. Değerli başkanımıza saygılar sunuyorum”

 

Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ve ilçe belediyelerinin çalışmalarıyla tarıma yakın belediyeciliğin Kayseri’de en üst seviyede olduğunu dile getiren Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin ise, Başkan Büyükkılıç’a verdiği desteklerden ötürü teşekkürlerine dile getirerek, şunları söyledi: “Hayatın başlangıcı tohum. Tohumsuz bir başlangıç mümkün olmamalı. Bu hepimiz için geçerli olan bir şey. Bakanlığımızın da bu konuda ciddi destekleri oluyor. Şu anda  127 bin tohumu stoklayabilecek, özel bir tohum gen bankası kuruldu Ankara’da . Bu gen bankasıyla şehirlerimizdeki, ilçelerimizdeki, köylerimizdeki yerli ve milli tohumlar. Bu gen bankası sayesinde torunlarımıza ve torunlarımızın, torunlarına aktarılacak sistem oluşturuldu. Pandemi hepimize öğretti. Türkiye’de ve Dünyada tarım ve hayvancılık ne olursa olsun vazgeçilmez tek sektör. Üreticilerimiz adına çok mutluyum. Hem Büyükşehir Belediye Başkanımıza, hem de ilçe belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum”

Google+ WhatsApp