Yardım eşyalarının yeni olması istendi
İŞKUR Kayseri İl Müdürü ve Kızılay Koordinatörü Ayşe Ak, depremzedeler için gönderilen kıyafet ve eşyaların yeni olmasını istedi. Ak, “Eşyaların ikinci el değil de sıfır olmasını rica ediyoruz. İki üç torba ikinci el kıyafet olacağına 2-3 parça bütçelerinin yettiğince sıfır eşya olursa çok daha mantıklı olur” dedi.
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçesinde 7,7 ve 7,6 şiddetinde meydana gelen 2 deprem sonrası geride enkaz kaldı. Sarsıntının yıkıma neden olduğu 10 ilde enkazlarda arama kurtarma çalışmaları devam ederken bir taraftan da depremzedelere yönelik yardım kampanyaları düzenleniyor. Kayseri’de de afet bölgelerinden gelen vatandaşların ihtiyaçlarını gidermeye yönelik çalışmalar sürüyor.
İkinci el kıyafetten ziyade sıfır eşyaların daha fazla tercih edildiğini belirten İŞKUR İl Müdürü ve Kızılay Koordinatörü Ayşe Ak, ikinci el kıyafet ve eşya gönderilmemesini talep etti. Ak, “Burası Melikgazi Belediyesi Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve Kızılay Başkanımızın birlikte organize ettiği, PTT binasının kullanımıyla organize olduğumuz bir yer. Vatandaşlar ikinci el yardım yapmak istediklerinde ok burcuna getirdikleri eşyalar daha sonra buraya yönlendiriliyor. Bizde burada tasnif edip vatandaşın hizmetine sunuyoruz. Ayrıca Kızılay’ın sıfır olarak topladığı eşyalarda buraya getiriliyor. Burada 7/24 hizmet veriyoruz. İki gün içerisinde burayı kullanılabilir hale getirdik. Şu anda yaklaşık 500 vatandaşımız geldi. Elimizdeki imkanlar doğrultusunda ihtiyaçlarını karşıladık. İnsanlara elimizden geldiğince kırmadan yormadan üşütmeden yardım etmeye çalışıyoruz. Burada 40 gönüllü gencimiz var, 3 saatlik uykuyla duruyorlar. Kızılay’a gönüllü olmak isteyenler varsa sitemizden ya da başvurarak da yapabilirler. Ben Kayseri halkına ve burada çalışan gönüllü arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. İkinci el kıyafetin çok da rağbet görmediğini söyleyebilirim. İnsanlar kırılmış, incinmiş bir de ikinci el kıyafet görünce üzülüyorlar. Özellikle iç çamaşırı, bebek bezi, kadın pedi, hijyene yönelik temizlik malzemeleri, şampuan, sabun, bot ayakkabıya ihtiyacımız var. Ancak ikinci el değil de sıfır olmasını rica ediyoruz. İki üç torba ikinci el kıyafet olacağına 2-3 parça bütçelerinin yettiğince sıfır eşya olursa çok daha mantıklı olur. Afet bölgesinde yeterince malzeme var ama taşraya ve köylere sevkiyatta sıkıntı olduğu söyleniyor. Buna aslında sıkıntı demeyelim de yığılmanın dağıtılması diyelim. Şu an orada sıkıntı yok deniliyor. Buraya da yardım yapılacaksa sıfır ürün olursa çok daha iyi olur” şeklinde konuştu.