VİTRİNSEL DÖNÜŞÜMLER SON BULACAK
Kayseri'nin nüfus bakımından en büyük ilçesi olan Melikgazi’nin Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Baki Coşkun, ilçenin karşı karşıya olduğu çeşitli sorunları ele alarak çözüm vaatlerini açıklamaya devam ediyor. Yerel yönetiminin önümüzdeki dönemde ilçenin gelişimine katkı sağlayacak adımlar atacağını belirten Coşkun, vatandaşların yaşam kalitesini artırmak için çalışacaklarını ifade etti.
Kentsel dönüşümlerin rant merkezi olduğunu belirten Baki Coşkun, “Kentsel dönüşüm konusunda şehrimizde mevcut durum nedir? Maalesef, Kayseri'nin hala bir “Kentsel Dönüşüm Master” planı mevcut değil. Bu, 20 yıldır belediyeyi yönetenlerin, şehre bir türlü bütüncül bakamadığını gösteriyor. Kayseri’de mevcut yönetim, en kolay ve en rantlı alanları tercih etti ve lokal çözümler uyguladı. Nerden biliyorum? Siz yaşadığımız depreme kadar, belediyenin hiç 4-5 katlı ve deprem riski taşıyan binaları yıkıp dönüştürdüğünü gördünüz mü? Ama ne hikmetse, nerede bir gecekondu varsa, nerede bir hazine arazisi varsa; yani nerede rant varsa, biz orada “kentsel dönüşüm” gördük. Bunlar hep kamuoyunun görebileceği, “bakın biz de iş yaptık haa” demek için yapılan ‘Vitrinsel dönüşümler.’dir. Biz bu anlayışa son verip rant ekonomisini bırakıp gerçekçi bir anlayış ile halkımızı gerçek refaha ulaştıracağız. Biz ‘Ev Değil, Yuvalar İnşa Edeceğiz!” dedi.
Baki Coşkun, ilçenin altyapı, çevre düzenlemesi, ulaşım ve sosyal alanlar gibi önemli konularda çözüm odaklı projeler üzerinde çalıştıklarını dile getirdi. Özellikle trafik sıkışıklığına çözüm getirecek önlemler üzerinde durduklarını vurgulayan Coşkun, yeni yolların açılması ve mevcut yolların düzenlenmesi için planlamaların hazır olduğunu belirtti. Ayrıca, yeşil alanların artırılması, park alanlarının çeşitlendirilmesiyle ilgili çalışmalara da değinen Başkan Coşkun, Melikgazi'nin daha yaşanabilir bir ilçe haline getirilmesi için çaba sarf edeceklerini söyledi.
İNSAN ONURUNA YARAŞIR KONUTLAR YAPACAĞIZ
SP Melikgazi Belediye Başkan Adayı Baki Coşkun, “Deprem hayatımızın bir gerçeği. Geçen yıl Kahramanmaraş depremini Kayseri olarak yoğun bir şekilde hissettik. Yüksek katlı lüks apartmanlarımızdan kaçarak tek katlı müstakil evlere sığınmak zorunda kaldık. Size geçen yıl açıklanan bir istatistikten bahsedeceğim. Kayserimiz 8,2 kat ortalaması ile Türkiye de bina yüksekliği en fazla olan 1.ilimiz. Yani İstanbul da bu kadar gökdelen olmasına rağmen şehrimiz kat yüksekliğinde İstanbul’u dahi sollamış durumda. Öte yandan ranta dayalı bir kentsel dönüşüm ile birlikte çarpık ve estetik olmayan mahalleler inşa edildi. Bizi Belediye Başkanı olarak seçtikleri zaman Kentsel dönüşüm başlığı altında üç farklı projeyi hayata geçireceğiz: İlk projemiz yatay mimariye uygun dayanıklı konutlar olacak. Biz şehrin dokusunu dikkate alarak, doğal afetlere karşı dayanıklı, yatay mimariye uygun en fazla 5 katlı apartmanlar yaparak bir kentsel dönüşüm gerçekleştireceğiz. Kentsel dönüşümü bir rant olarak görmek yerine insan onuruna yaraşır konutlar yapma fırsatı olarak görüyoruz. Bugüne kadar yapılan Kentsel dönüşüm çalışmaları neticesinde oluşan mağduriyetlerin tekrarlanmasını asla müsaade etmeyeceğiz, vatandaşlarımızın hakkı ne ise onu eksiksiz olarak teslim edeceğiz. Temel hedefimiz kentsel dönüşüm projelerinde yaşam kalitesini artırmak, sosyal eşitsizliği ve konut sıkıntısını ortadan kaldırmaktır.” ifadelerini kullandı.