Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı:
Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı:
Milli Eğitim Bakanlığı’nın 4 yılda bir yaptığı Eğitim Şurası’nın 12 ilde gerçekleştirilen 19. İl Komisyon Çalışması’nın bir ayağı da Kayseri’de gerçekleştiriliyor. Çalışmanın açılışında konuşan Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, "ne kadar iyi bir gençlik yetiştirirsek, Türkiye ve Cumhuriyeti, o kadar sağlıklı bir geleceğe bırakmış oluruz" dedi.
19. İl Komisyon Çalışmasına Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Tatlı, Milli Eğitim Bakanlığı Yetkilileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, okul öğretmen ve öğrenci temsilcileri katıldı.
Açılış konuşmasında Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, "Eğitimin artık ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Milli Eğtimimizin niteliğinin artırılmasında şuraya önemli görevler düştü. Şuraya da hazırlık çalışmaları ışık tuttu. Biz bunu özellikle kendi bölgemiz açısından çok önemsiyoruz. Herkes eteğindeki taşı döksün ve burada inşallah önümüzdeki yıllara ışık tutacak sağlıklı kararlar alınsın" dedi.
Masatlı, "Özellikle okul güvenliği ile konuşmak isterim" diyerek şu şekilde konuştu:
"Özellikle son yıllarda kamu kurum ve kuruluşlarımızda eğitim ve sağlık kurumlarımız ciddi derecede sıkıntılarla karşı karşıya.
İlk olarak okulların fiziki durumu ile ilgili, güvenliği, araç, gereç, korunmasını çok önemsiyoruz. devletimizin kolluk güçleri var ama artık öyle bir duruma geldik ki artık her kuruluş kendi güvenliğini kendisi sağlaması gerekiyor. Bunu beşeri kaynaklar veya teknolojik imkanlarla sağlar. Özellikle öğretmenlerimizin dışarıdan gelen saldırılara karşı kokorunması lazım. Gerekli tedbirlerin alınmasını önemsiyoruz. Öğrencilerimin güvenliğinin sağlanması lazım. Teknoloji bile kötü amaçlar için kullanılabiliyor. Özellikle öğrencilerimizin güvenilği önemli. Öğrenci okula geliyorsa güvenlik içinde eğitim öğrenim görünmüesi gerekiyor. İnsanın açlık dışında en önemli gereksinimi güvenlik.
Son yıllarda gençlerimizi bırakmak istemeyen bir takım kötü alışkanlıklar var. Uyuşturucuların da çeşxitleri çıktı. özellikle bunların kullanılması ve s atışı ile ilgili olarak, burada bulunan herkes üzerine sorumluluk alarak gerekli ihbarı yapmalı. Bizler üzerimize düşeni yapacağız, veliler de üstlerine düşeni yapacak. çağır gerektirmiş olduğu öğrenci tiplemesini de hep beraber oluşturmuş oluruz. Biz yerimizi daha sonra gençlerimize teslim edeceğiz. Ne kadar iyi yetişmiş sağlıklı insanlar yetiştirirsek ülkemizi sağlıklı geleceğe teslim etmiş oluruz."
İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Tatlı ise, "Eğitim konusunda dün olduğu gibi bu gün ve yarın da ülkemizin en önemli konusu olacaktır. insana yapılan yatırım, geleceğe yapılan en büyük yatırımdır. bütün şura çalışmalarında olduğu gibi 19. şura çalışmalarındaki amaç da yeni yetişecek olan neslimizin çağın özelliklerine ve ülkemizin amaçlarına göre eğitilmesini, yetiştirilmesini ve geleceğe hazırlanmasını sağlamaktır. Şuralar eğtim sistemini geliştirmek, niteliğini geliştirmek ve gerekli kararları almak noktasında fırsatlar sunmaktadır. Şuralar eğitim sisteminin bulunduğu durumu gözler önüne sermek ve paydaşları bilgilendirmek özelliğine de sahiptir. 4 konu belirlendi ve bu konular Öğretim programları ve haftalık ders çizelgeleri, ikincisi öğretmen niteliğinin artırılması, üçüncüsü eğitim yöneticilerini niteliğinin artırılması, dördüncüsü ise okul güvenliğidir.
Eğğitimin değişen koşullar ışığında her zaman gözden geçirilmeye, düzeltilmeye ve iyileştirmeye gerek duyduğunu hatırlatmak gerekir" dedi.
Özel İhtisas Komisyonu Üyesi Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Mustafa Öztürk, "Türk devlet geleneğinin istişare anlayışının eğitim alanındaki yansıması Milli Eğitim Şuraları ile gerçekleştiriliyor. Bu önemli uygulama her şart altında yapılıyor. İstişare geleneği 1939 yılından itibaren şura adında yapılmaktadır. Bu yılki şura 19. Milli Eğitim Şurası olacaktır. Komisyonlar her bir konuyu derinlemesine istişare ederek genel kurula sunulmak üzere raporlar oluşturmaya çalıştı. Bu tür çalıştaylar farklı illerimizde de gerçekleştiriliyor" diye konuştu.