Tmok´un Spor Kültürü Ve Olimpik Eğitim Projesi
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Kültür ve Olimpik Komitesi Başkanı ve Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Porsun, "Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi" kapsamında olimpiyat almanın bir kriteri
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Kültür ve Olimpik Komitesi Başkanı ve Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Porsun, "Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi" kapsamında olimpiyat almanın bir kriteri olan spor kültürünün yaygınlaşmasını sağladıklarını söyledi.
Porsun, Hatay´ın İskenderun ilçesinde Belediye Kültür Merkezi´nde TMOK "Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu" tarafından Milli Eğitim Bakanlığı´nın desteğiyle yürütülen ilkokul 4 ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik `Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi´ açılışında yaptığı konuşmada, gerçekleştirilen sunumların genç nesillerin erken yaşta spor kültürü edinmeleri açısından önem taşıdığını kaydetti.
Dünyada ikinci bir örneği bulunmayan projenin "Uluslararası Olimpiyat Komitesi" tarafından desteklendiğini, 2020 Olimpiyat Oyunları´na ev sahipliği yapacak olan Japonya´nın projeyi kendi ülkelerinde yaşama geçirmek için destek istediğinin altını çizen Porsun, konuşmasında şunlara yer verdi:
"Akademisyenler, çocuk psikologları, komisyon üyeleri işbirliği ile titiz bir çalışmanın ürünü olan proje, profesyonel sunucusu Sibel Yazgan Tel ve sevilen maskotu `Oli´ ile spor kültürünü, Olimpiyat Oyunları´nı ve felsefesini, Fair Play´i, sağlıklı beslenmeyi, çevre duyarlılığını çeşitli videolar, çizgi filmler, küçük yarışmalar, renkli görsellerle interaktif olarak anlatmaktadır. Proje kapsamında olimpiyat almanın bir kriteri olan spor kültürünün yaygınlaşmasını sağlıyoruz. Türkiye´nin pek çok kentinde düzenlenen organizasyonlarda bugüne dek binlerce ilköğretim okulunda bir milyon öğrenciye ulaştık."
"ETKİNLİĞE ENGELLİ ÖĞRENCİLER DE KATILDI"
Türkiye´de yapılması hedeflenen Olimpiyat Oyunları için Olimpizm ve spor kültürünü özümsemiş bilinçli gençliğin önemine değinen Porsun, " Bu amaç doğrultusunda sürdürülen program, sunumlara katılan öğrencilerin yanı sıra beraberlerindeki öğretmenler, birçok ilin valisi, kaymakam, belediye başkanları, milli eğitim ve spor il müdürleri ile diğer yöneticiler tarafından büyük ilgi ve takdir görmektedir. Uluslararası Olimpiyat Komitesi, dünyada başka örneği bulunmayan projeyi her yıl belli bir fon ile desteklemektedir" dedi.
Bu arada, İskenderun´da 5 gün içinde projeyi farklı okullardan 3 bin öğrenci izledi. Öğrencilere, üzerinde TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener´in imzası bulunan katılım belgesi, yapıştırıcı etiket, maskot ve badminton raketi armağan edildi.
FERAY DİNGİL: "PROJEDEN ÇOK ETKİLENDİM"
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil´in eşi, aynı zamanda Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil, projeyi büyük bir dikkat ve heyecanla izlediğini ve çok etkilendiğini belirterek TMOK üyeleri ile projeyi hazırlayan ve uygulayanlara teşekkür etti.
Beraberinde down sendromlu öğrencileri de getiren Feray Dingil, projenin tüm il, ilçe, belde hatta köylere kadar götürülmesi önerisinde bulunarak, paralimpik olimpiyatlarına İskenderun´dan sporcular hazırlayacaklarını, projenin yakın gelecekte yeniden İskenderun´da uygulanmasını istedi.
TMOK Üyeleri Av. Serdar Kelahmet ile Ramazan Şanıvar ve Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın, Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, İskenderun Belediyesi Spor Danışmanı Levent Erköse ile İskenderun Belediyespor Başkanı Levent Duman projeyi izleyerek destek verdiler. Ayrıca, projeye katılan öğrenciler TMOK hizmeti geçenlere plaket verildi.
GAZETECİLERE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
TMOK Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Porsun ile TMOK Üyeleri Av. Serdar Kelahmet ile Ramazan Şanıvar, etkinliğin ardından İskenderun Gazeteciler Cemiyeti´ne giderek TMOK´un çalışmaları ve OLİ projesi hakkında gazetecilere bilgi aktardılar.
Porsun, özellikle spor medyasının da projeyi izlemesi gerektiğinin altını çizerek, "Son yıllarda sporda şiddet hayli arttı. Bunun önüne geçmenin en doğru yolu Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi´ni ülke genelinde yaşama geçirmektir. Avrupa´nın birçok ülkesinde statlarda tel örgüler kalktı. Bizde neden uygulanmasın?" diye konuştu.
Sohbet toplantısının ardından TMOK üyeleri, gazetecilere rozet armağan ettiler ve anı fotoğraf çekildiler.
(ADN-S)
29.10.2014 09:13:38 TSI