Tarsus´ta Tedavi Edilen Yabani Hayvanlar Doğal Yaşam Alanlarına Bırakıldı

Mersin´in Tarsus ilçesinde tedavi edilen yabani hayvanlar doğal yaşamlarına bırakıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlı Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüğü Şube Müdürlüğü ekipleri ve doğaseve

Mersin´in Tarsus ilçesinde tedavi edilen yabani hayvanlar doğal yaşamlarına bırakıldı.
Orman ve Su İşleri Bakanlı Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüğü Şube Müdürlüğü ekipleri ve doğasever vatandaşlar tarafından bulunan, yaralı, sakat ve hasta yaban hayvanları uzman veterinerler tarafından yapılan tedavilerinin ardından düzenlenen törenle doğa geri bırakıldı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan ve Tarsus Belediyesi tarafından kurulan Tarsus Hayvan Parkı´nın 2013 yılının Aralık ayında faaliyete girdiğini kaydeden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Tarsus Hayvan Parkı, Mersin halkının, özellikle de çocuklarımızın ancak sanal alemde gördüğü hayvanları canlı olarak görmeleri, hayvanlara bakış açılarının korumacılık yönünde değiştirilmesi ve bölgemizdeki biyoçeşitliliğin arttırılması yanında, yaban hayatından gelen yaralı hayvanların tedavilerinin yapılarak rehabilite edilip, doğal yaşama dönebilecek olanların doğaya bırakılması, doğada yaşamını sürdüremeyecek olanların ise ömürlerini doğal yaşama uygun alanlarda geçirmeleri için hizmet vermektedir" dedi.
Bu hizmeti bilimsel anlamda verebilmek için Türkiye´de ilk defa Veteriner Hizmetleri Daire Başkanlığı´nı kurarak, yaban hayatı ve hayvan parkı için bir şube müdürlüğü oluşturduklarını kaydeden Başkan Kocamaz, "Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüğü Mersin Şube Müdürlüğü ekipleri ve doğasever vatandaşlarımız tarafından yaralı, sakat ve hasta şekilde bulunarak parkımıza getirilen yaban hayvanlarına, şube müdürlüğümüz hizmet vermektedir. Parkımızda 2013 yılı Aralık ayından itibaren 30 adet kızıl şahin, 1 adet orman kartalı, 20 adet kaya güvercini, 2 adet kınalı keklik, 17 adet leylek, 1 adet atmaca, 2 adet martı, 1 adet yaban tavşanı, 3 adet yılan, 1 adet balaban kuşu, 2 adet balıkçıl, 1 adet pelikan, 2 adet flamingo, 1 adet oklu kirpinin tedavisi yapılmıştır ve bu hayvanları tekrar doğaya salmak için buradayız" dedi.
Tedavileri tamamlanan yaban hayvanları DSİ´ ye ait ormanlık alanda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Boro, Ali Bağrık ve Rıdvan Aksoy, Tarsus Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar Mühendisi Özlem Kökçü, Tarsus Ülkü Ocakları Başkanı Ali Rıza Genç, Doğa Koruma üyelerinin katılımıyla doğaya salıverildi.
Yine 2013 yılından şu ana kadar, 30 adet kızıl şahin, 1 adet orman kartalı, 20 adet kaya güvercini, 2 adet kınalı keklik, 17 adet leylek, 1 adet atmaca, 2 adet martı, 2 adet oklu kirpi, 3 adet yılan, 1 adet küçük balaban kuşu, 2 adet balıkçıl, 1 adet pelikan, 2 adet flamingo, olmak üzere çok sayıda hayvanın Hayvanat Bahçesi veteriner hekimlerince yapılan tedavilerinin ardından doğaya geri bırakıldığı belirtildi.
(ERY-Y)

27.10.2014 17:17:25 TSI

Google+ WhatsApp