Soğuk Hava Depoları, Silifke Ekonomisine Katkı Sağlıyor

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Kırobası (Mara) Mahallesi´nde devam eden sağlık ocağının bakım ve onarım çalışmalarını yerinde inceleyerek, burada bulunan soğuk hava depolarını gezdi. So

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Kırobası (Mara) Mahallesi´nde devam eden sağlık ocağının bakım ve onarım çalışmalarını yerinde inceleyerek, burada bulunan soğuk hava depolarını gezdi.
Soğuk deposunda işçilerle bir araya gelen Başkan Mustafa Turgut, paketleme, depolama, yükleme bölümlerinde incelemelerde bulundu.
Mara Yaylası´nda yer alan doğal soğuk hava depolarının bölgede yetiştirilen tarım ürünleri açısından önemli bir rol oynadığını belirten Turgut, "Burada ki soğuk hava depolarımızla ilgili düzenleme yapılması, arttırılması, teşvik edilmesi ve depo açmak isteyenlere gerekli kolaylıkların sağlanması için bir takım çalışmalarımız var. Silifke Belediyesi olarak burada ki soğuk hava depolarıyla ilgili hassas bir çalışma içerisindeyiz.Yöre halkımızın ve buradan ekmek yiyen işçilerimizin rahat ve daha geniş bir iş potansiyeline sahip olması bizler için önemlidir. Bu depolar sayesinde domates, çilek, limon, mandalina, portakal, kayısı, kiraz, üzüm ve narın raf ömrü uzatılırken, ihracatın artmasına katkı sağlanıyor. Yalnızca ihracat anlamında değil, bölgenin tarım faaliyetleri ile ilçe ve Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlanıyor" dedi.
Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, bölgeye yapılan soğuk hava depoları ve paketleme tesislerinin birçok kişiye iş imkanı sağlarken, bir yandan da raf ömrü uzatılan ürünlerin pazar payını arttırdığını belirterek, şöyle devam etti:
"Tesislerin yapılması demek üretilen ürünlerin dalında kalmayacağı anlamına geliyor. Tarım olayını Silifke´de daha da yoğunlaştırmamız gerekiyor. Bunun için el birliğiyle ve güç birliğiyle çalışmaya hazırız. Silifke Belediyesi olarak bütün kamu, kurum ve kuruluşlar ile istişare içerisinde çalışmaya, buralardaki soğuk hava depolarının yasal düzenlemeleriyle ilgili gereken kolaylıkları sağlamaya hazırız. Açıkta, serada ve topraksız tarımla yılın 12 ay´ı bölgemizde tarımla uğraşılmakta olup, erkenci ve alternatif ürün çeşitleri ile üreticilerin kaliteli, hormonsuz ve ilaç kalıntısı olmayan ürünler üretmesi, üreticilerimizin tarıma ne kadar önem verdiğinin göstergesidir."
(MŞN-Y)

27.10.2014 10:02:48 TSI

Google+ WhatsApp