Şehir Ve Kültür Dergisi Üçüncü Sayısı Çıktı
Genel Yayın Yönetmenliğini Mehmet Kamil Berse´nin, editörlüğünü Mahmut Bıyıklı´nın yaptığı Şehir ve Kültür dergisi, "Sesini değil, sözünü yükselt!" diyerek kültür ve medeniyet dünyamıza geniş bir açı
Genel Yayın Yönetmenliğini Mehmet Kamil Berse´nin, editörlüğünü Mahmut Bıyıklı´nın yaptığı Şehir ve Kültür dergisi, "Sesini değil, sözünü yükselt!" diyerek kültür ve medeniyet dünyamıza geniş bir açıdan ışık tutmaya devam ediyor.
Dergi, hazırladığı arşivlik sayılarla bir süreli yayın olmaktan öte, İslam medeniyetini bütün tahribata rağmen en duyarlı şekilde yansıtan bir milletin his tarihine dair önemli şerhler düşme gayretini sürdürüyor.
96 sayfa olarak yayınlanan dergide önemli konu başlıklarının yanı sıra bu ay, Ersin Nazif Gürdoğan Globalleşmeye Karşı `Mevlana´nın Pergel Teorisi´ni yorumladı. Mustafa Özçelik, Yunus Emre´nin Şehirleri´ni anlatırken Rumeli´de Osmanlı Yönetim Anlayışını Dr. Önder Bayır, Şehr-i İstanbul´da Zamanı Ayarlayanlar´ı Mehmet Mazak dile getirdi. Balkanlarda Bıraktıklarımız´ı Mustafa Atalar, Maraş´ın Cezbeli Gülleri´ni Hasan Ejderha Recep Çelik Osmanlı Kudüs´ünde Kültür Erozyonu ve Misyonerler´i anlattı. Mehmet Sılay, Kaşgarlı Mahmud´un Diyarından seslenirken Mustafa Uçurum ise Şehir Kitaplarını inceledi. Yıldırım Ağanoğlu Endülüs İslam Medeniyetinin inceliklerini yorumlarken, Ömer Lekesiz ile Kudüs üzerine yapılan söyleşi dergiye ayrı bir renk katıyor.
Son asrın örnek `şehirli´ insanlarının bilinmesi, bugüne dair daha sağlıklı bakış açıları geliştirilmesine yardımcı olacaktır şüphesiz. Şehir ve Kültür 3. sayısında özgüvenli, tarihine, medeniyetine, diline topluma ve insana saygılı nesillerin yetişmesine vesile olmak azmiyle bu öncü şahsiyetlerden iyi insan, iyi vatandaş olmanın bütün erdemini üzerinde toplayan şehirli-kültürlü bir insan Fethi Gemuhluoğlu´nu Dr Metin Eriş´in kaleminden rahmetle anıyor.
Medeniyetine, kültürüne, asli değerlerine bağlı geniş yelpazesiyle Şehir ve Kültür, sorumluluklarının bilincinde, estetik duyarlılıkları konusunda hassas bir şekilde şehirli ve kültürlü olmak yolundaki azim ve gayretiyle 3. sayıyla okuyucusunu selamlıyor ve Hz. Mevlana´nın ifadesiyle "Kuru duayı bırak, ağaç isteyen tohum eker" diyerek tohum ekmeye devam ediyor.
(HO-Y)
28.10.2014 15:37:44 TSI