Sani Konukoğlu Vakfı´na Eğitim Teşekkürü

Okuryazarlık alanında yaptığı çalışmalar nedeniyle Amerikan Kongre Kütüphanesi´nin ödüllendirdiği AÇEV, Gaziantep´teki çalışmalarına destek sağlayan Sani Konukoğlu Vakfı´nın yöneticilerine mektupla te

Okuryazarlık alanında yaptığı çalışmalar nedeniyle Amerikan Kongre Kütüphanesi´nin ödüllendirdiği AÇEV, Gaziantep´teki çalışmalarına destek sağlayan Sani Konukoğlu Vakfı´nın yöneticilerine mektupla teşekkür etti.
AÇEV´den yapılan açıklamada, 2014 Dünya Okuryazarlık Günü´nde AÇEV´e Amerikan Kongre Kütüphanesi´nden ödül verildiği belirtilerek, "Dünya Okuryazarlık Günü kapsamında, ABD´nin en köklü ve saygın kuruluşlarından ABD Kongre Kütüphanesi´nden okuryazarlık alanında yaptığımız çalışmalar nedeniyle uluslararası bir ödül daha aldık" denildi.
Önceki yıllarda UNESCO ve EMPower gibi önemli uluslararası kuruluşlar tarafından verilen ödülleri de bulunan AÇEV´in okuryazarlık programlarının bir kez daha başarısını tescil ettiğine dikkat çekilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
"Dünya genelinde 781 milyon, Türkiye´de ise yaklaşık 2.7 milyon yetişkin okuma yazma bilmiyor, hesap yapamıyor. Bu konuya dikkat çekmek amacıyla her yıl 8 Eylül tarihinde Dünya Okuryazarlık Günü kutlanıyor. Okuryazarlık konusunda çalışan, okuma yazma eğitimleri yapan başarılı kurumlar tüm dünyada takdirle karşılanıyor ve ödüllendiriliyor. Bu çalışmalarımıza Gaziantep´te 1998 yılından beri destek olan Sani Konukoğlu Vakfı´na teşekkür ediyoruz. Gaziantep´te bugüne kadar açılan kurslarla 10 bin kişiye okuryazarlık belgesi verildi. Bu çalışmalarda en büyük pay sahibi olan gönüllü öğreticilerimiz ve AÇEV´in Gaziantep´teki sponsoru Sani Konukoğlu Vakfı´dır. Kendilerine teşekkür ediyoruz."
Sani Konukoğlu Vakfı Genel Sekreteri Naci Boran da, AÇEV´in Gaziantep Amber Cafe´de 73 gönüllü öğretici ve Sani Konukoğlu Vakfı personelinin katılımı ile düzenlediği toplantıda, Amerikan Kongre Kütüphanesi´nin ödülünden duyulan mutluluğun paylaşıldığını söyledi.
Boran, AÇEV yönetiminin, okuryazarlık oranının yükseltilmesi çalışmalarına sağladığı katkılar nedeniyle Sani Konukoğlu Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ve kendisine teşekkür mektubu gönderildiğine vurgu yaptı.
SANKO´NUN EĞİTİME KATKISI
Sani Konukoğlu Vakfı, bugüne kadar ikisi fakülte binası olmak üzere 18 okul ve ayrıca Gaziantep Üniversitesi Sani Konukoğlu Tekstil Mühendisliği Bölümü´ne Araştırma-Uygulama Merkezi yaptırdı.
Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve İslahiye Anadolu İmam Hatip Lisesi binaları inşaatları tamamlandı, Gaziantep Üniversitesi´nin tahsis edeceği arazi üzerine Bilim ve Sanat Merkezi (Okulu) inşa etmek üzere protokol imzalandı.
Her yıl 10 bin ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisine çanta içerisinde bir yıllık ihtiyacına yetecek kırtasiye, 10 bin ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisine de eksiksiz olmak üzere kıyafet yardımı gerçekleştiriliyor.
Üniversitelerde öğrenim gören yaklaşık iki bin öğrenciye karşılıksız burs veriliyor. 1990-2013 yılları arsında üniversitelerde öğrenim gören 17 bin 674 öğrenciye burs sağlandı.
Sağlık bilimleri alanında kurulan Sanko Üniversitesi, 2014-2015 eğitim döneminde öğrenci alarak, eğitim-öğretime başladı.
(MA-MEF-Y)

25.10.2014 16:40:42 TSI

Google+ WhatsApp