Mükemmeliyetçi Velilerin Çocukları Daha Hızlı Öğreniyor
Çoğu zaman çocuklar üzerinde baskı unsuru oluşturdukları düşünülen mükemmeliyetçi veliler, eğitimcilerden tam not alıyor. Bu ebeveynlerle daha sağlıklı iletişim kurulduğunu anlatan Eğitmen Koray V
Çoğu zaman çocuklar üzerinde baskı unsuru oluşturdukları düşünülen mükemmeliyetçi veliler, eğitimcilerden tam not alıyor.
Bu ebeveynlerle daha sağlıklı iletişim kurulduğunu anlatan Eğitmen Koray Varol, "Başarı için eğitim kurumu, aile ve çocuk arasındaki ilişkinin kuvvetli olması gerekir. Detaylara özen gösteren velilerin çocuklarının daha hızlı geliştiklerini gözlemliyoruz. Çocuğunun pek çok konuda hatasız davranmasını bekleyen mükemmeliyetçi anne ve babalar, özellikle sınava hazırlık dönemlerinde çocuklar için stres kaynağı olarak algılanıyor. Ancak eğitimciler bu konuda hem fikir değil. Öyle ki çocuğunun eğitim hayatıyla yakından ilgilenen velilerin çocukları daha hızlı gelişim sergiliyor" dedi.
Başarı kavramının her öğrenci için farklılık gösterdiğini anlatan Eğitmen Koray Varol, mükemmeliyetçi velilerin çocukları hakkında çok ayrıntılı bilgiye sahip olduğunu dolayısıyla bu durumun dezavantajlarından çok avantajları olduğunu söyledi. Koray Varol; "Mükemmeliyetçi veli her şeyin güzel, zamanında ve tam olmasını ister. Bu talepler tüm veliler için geçerli olsa da bazı veliler çocuğunun başarısı konusunda farklı hassasiyetler gösterir. Yapılan çalışmaların, özenli olmasını talep eden mükemmeliyetçi velilerin eğitimin kalitesini artırdıkları ve daha iyi sonuçlar alınması için çocukları teşvik ettiklerini gözlemliyoruz" dedi.
TEKRAR MEKANİZMASINI İYİ KURMALI
Başarının özen ve titizlik istediğini anlatan Koray Varol, şunları kaydetti:"Başarı her çocuk için ayrı tanımlansa da var olan durumun gidebildiği en iyi yere gitmesi başarının temel değişkenidir. Mükemmeliyetçi veli çocuğunu iyi tanısa da bazı noktalarda hareket ettirmekte zorlanabilir. Zorlandığı noktalarda eğitim kurumlarıyla birlikte hareket edebilir. Özellikle çocuğunun sınav dönemine hazırlık sürecinde; ders dinleme potansiyelini yükseltmek, tekrar mekanizmasını iyi kurmak, çözdüğü soru sayısını arttırmak, sınava odaklanmasını sağlamak gibi konularda özel eğitmen ve eğitim kurumlarından destek alabilir"
(MB-İK-Y)
24.10.2014 09:24:56 TSI