Kayseri Üniversitesi, OSB’lerde Olmayı Ön Planda Tutuyor
Uygulama ve proje odaklı üniversite misyonu ile mesleki ve teknik yükseköğretimde öncü ve örnek üniversite olma gayretinde olan Kayseri Üniversitesi, Organize Sanayi Bölge (OSB) MYO’su açma projelerini yeniden harekete geçirerek iş dünyasının nitelikli insan kaynağı ihtiyacına en üst düzeyde katkı sağlama yönünde çalışmalarını sürdürmektedir.
2018 yılında kurulan üniversiteler arasında yer alan Kayseri Üniversitesi, kuruluşu ile birlikte OSB’lerle işbirliklerine hız vermiş ve bu çerçevede Kayseri OSB ve Mimarsinan OSB’ye MYO kurulması konusunda ön protokoller imzalamış, İncesu OSB ile ön görüşmelerde bulunmuştu.
Dünya genelinde yaşanan koronavirüs pandemisiyle birlikte süreçte yaşanan durağanlığı tekrar aktif hale getirmenin planlarını yapan Kayseri Üniversitesi, bu konuda pandemi sonrası harekete geçireceği bu projenin planlamasına odaklanıyor.
Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, üniversitelerin sanayi ile entegre olmasının önemine ve bu konuda üniversite-sanayi işbirliğinin OSB-MYO projeleri ile katkı sağlamanın önemine vurgu yaptı.
Rektör Karamustafa, “Kayseri Üniversitesi’nin MYO ağırlıklı olması münasebeti ile uygulama ve proje odaklı üniversite kimliğimizi fırsata çevirmek istiyoruz. Bunun için ilçelerimizdeki MYO’larımızın yerel üretim alanları ile entegrasyonunu ön planda tutarak bulunduğu ilçeye katkı sağlamanın çalışmalarını yapıyoruz. Bu çerçevede yerel yönetimler ile sürekli diyalog içerisindeyiz. Ayrıca ilçelerdeki programlarımızı yörenin ihtiyaçlarına göre belirleyerek, kırsal kalkınmaya katkı sunmayı önemsiyor ve önceliklerimiz arasında tutuyoruz. Buralarda gerek üniversitemiz bünyesinde gerekse belediyelerle işbirliği halinde yürüttüğümüz kırsal kalkınma projeleriyle ön planda olmaya çalışıyoruz.
Bunun yanında çok önem verdiğimiz fakat pandemi nedeniyle hız veremediğimiz OSB MYO’larına yeniden hız vermenin planlarını yapıyoruz. Gerek Kayseri OSB, gerekse diğer OSB’lerde kuracağımız MYO’lar ile eğitimi tamamen sahaya taşıyacağız. Öğrencilerimiz, buralarda mesleklerini bizzat uygulayarak öğrenme imkânı bulacaklar. Bu sayede öğrencilerimiz mesleklerini sahada uygulayarak öğrenecekler. Biz OSB MYO’ların amaçlarını biraz daha genişleterek mezuniyet sonrası daha nitelikli iş gücü ile istihdamı amaçlıyoruz. Böylelikle okullarımızda verdiğimiz mesleki ve teknik yükseköğretimin niteliğini en üst düzeylere taşıyarak öğrencilerimizin mezuniyet sonrası istihdam edilebilirliklerini kolaylaştıracağız” ifadelerini kullandı.