Kayseri Üniversitesi, Mesleki Eğitim ve Beceri Eğitiminde Kurumlar Arası Ortak Çalışma Protokolüne İmza Attı
İŞKUR Kayseri İl Müdürlüğü koordinasyonunda Kayseri Üniversitesi, Kayseri Sanayi Odası, Kayseri Ticaret Odası ve Kayseri Ticaret Borsası arasında Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) uygulamasına ilişkin kurumlar arası ortak çalışma protokolü imzalandı. Protokol kapsamında kamu ve özel sektör işbirliklerinde düzenlenecek olan meslek edindirme kurslarının eğitim planının oluşturulması ve kurs sonrasında başarılı olan kursiyerlerin üniversitemizce sertifikalandırılmalarını kapsayan kurumlar arası ortak çalışma protokolünün istihdama önemli katkı vermesi hedeflenmektedir.
Has Çelik Kablo’da gerçekleştirilen imza törenine, Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derviş Boztosun’un yanı sıra, İŞKUR Kayseri İl Müdür Vekili Ayşe Ak, Kayseri Sanayi Odası Başkanı (KAYSO) Mehmet Büyüksimitci, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ve Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Recep Bağlamış katıldı.
Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, modern Türkiye’de işlerin daha nitelikli yürüyebilmesi için sadece işgücü istihdamının değil, aynı zamanda değişen koşullara bağlı olarak iş dünyasının ihtiyaç duyduğu niteliklere uygun işgücünün yetiştirilmesinin de önem kazandığını ifade etti.
Rektör Karamustafa konuşmasında şunları söyledi:
“Türkiye İş Kurumumuzu tebrik ediyorum; iş dünyasının meslek odalarını, iş dünyasını, üniversiteyi bir araya getiriyor ve daha üretim faktörlerinden biri olan emeğin daha nitelikli hale gelmesi için çaba gösteriyor. İş dünyası “istihdam edecek nitelikli işgücü bulamıyoruz” veya “çalışanlarımızı günün değişen şartlarına göre nasıl adapte edebiliriz?” diyorlar, diğer taraftan da bakıyoruz işsiz insanlarımız var. Demek ki iş dünyasının ihtiyaç duyduğu, istihdam edeceği insan kaynakları ile iş arayan insanların nitelikleri örtüşmüyor ve kaynak israfı oluşuyor. Bu yüzden bugün burada üniversitemizin de içinde bulunduğu bu işbirliği çerçevesinde inşallah Kayserimiz için, sanayimiz için, Türkiye’miz için daha nitelikli, uluslararası alanda daha fazla rekabet gücü olan, diğer taraftan da iş arayan vatandaşlarımızın da istihdam edilebilirliklerini artırabilmek için biz de Kayseri Üniversitesi olarak bu projenin içinde yer aldık. Bu çerçevede, perde arkasında işin mutfağında çalışanlar var. Bu bağlamda Kayseri Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezimiz Müdürü Öğr. Gör. Mustafa Kalay ile Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezimiz Müdürü Doç. Dr. Özgür Demirtaş'ın emekleri var. İşin mutfağında İŞKUR ile birlikte çalışan arkadaşlarımız, üniversitemizin yönetiminden arkadaşlarımız var. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah bu projenin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kayseri Üniversitesi’ni iş dünyasıyla bütünleşen, toplumsal fayda oluşturan, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayan ve nitelikli insan kaynağı yetiştiren üniversite olarak tanımladık ve bunu da logomuza yansıttık. Logomuzdaki unsurlar eğitim ve sanayi entegrasyonuna işaret eden “K” ve “Ü” harflerinin sembolizasyonundan oluşmaktadır. Bu logoya yakışır şekilde bizde her daim Kayseri sanayisine, Kayseri iş dünyasına destek vermeye ve neticede de Türkiye’miz için, memleketimiz için çalışmaya devam edeceğiz.”
Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi ve İşkur İl Müdür Vekili Ayşe Ak’ın konuşmasının ardından Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) uygulanmasına ilişkin kurumlar arası ortak çalışma protokolüne imza atıldı.
Protokolün ardından Rektör Karamustafa ile beraberindeki oda ve kurum temsilcileri fabrikayı gezdi.