Kars´ta Atık Pil Eğitimi Işık Çapanoğlu Kars
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nca yetkilendirilmiş tek kuruluş olan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) Kars Belediye Başkanlığı ile eğitici eğitimi´ni gerçekleştirdi. Atık p
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nca yetkilendirilmiş tek kuruluş olan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) Kars Belediye Başkanlığı ile eğitici eğitimi´ni gerçekleştirdi.
Atık pilleri, çevreyi kirletmeyecek şekilde toplamak ve bertaraf etmekle yükümlü tek kuruluş olan TAP Derneği, Kars Belediye Binası´nda yapılan toplantıyla eğitimcileri Atık Piller konusunda bilgilendirdi.
TAP Derneği Teknik ve Eğitim Sorumlusu Savaş Arna, şimdiye kadar yapılmış olan çalışmalar ve edinilen tecrübeler ile atık pil toplama hususunda en çok verimin okullardan alındığını belirterek,atık pillerin toplanmasında sürekliliğin sağlanması için ilk önce eğiticilerin eğitilmesi gerektiğini aktardı.
Atık pil bilincinin eğiticilerden öğrencilere aktarılacağını ve yayılacağını vurgulayan Arna, katılımcılarla atık pil konusunda hazırlanmış bir sunum yaptı. Sunumun ardından soru, cevap kısmında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.
Eğiticilerin eğitimi konusunda çalışmalarının devam ettiğini belirten Arna, sözlerini şu şekilde tamamladı.
"Atık pillerin toplama miktarlarının arttırılması ve toplama işlemlerinin verimli bir şekilde sürdürülmesini sağlamak üzere özellikle belediyeler ile çalışmalarımızı titizlikle sürdürmekteyiz. Şu ana kadar Türkiye çapında 16´sı Büyükşehir olmak üzere toplam 527 belediye ile işbirliği halindeyiz. Bu sayı her gün artıyor. Belediyelerin yanı sıra teknomarketler ve zincir marketlerle de toplama çalışmalarımız devam etmektedir. Ancak bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda, okullardan aldığımız desteğin oldukça büyük olduğunu gördük. Bu kapsamda eğiticilere eğitim vererek, daha büyük kitlelere ulaşmayı hedefliyoruz. Düzenlediğimiz toplantılarda atık pillerin çöplere karıştırılmaması ayrı toplanması gerektiğinin önemini anlatarak, bertaraf ve geri dönüşüm konusunda bilgiler veriyoruz. Yapmış olduğumuz bu çalışmalar sayesinde öğrencilerden aldığımız desteğin zaman içerisinde artacağına inancındayız."
"DOĞANIN PİLİ BİTMESİN"
Pilin doğaya bırakılması halinde çevreye ve yer altı sularını kirletebileceğini belirten TAP Derneği Teknik ve Eğitim Sorumlusu Savaş Arna Türkiye´de atık pillerin ayrı toplanması konusundaki bilincin her yıl artan bir ivme ile devam ettiğini, toplanan tek kullanımlık pillerin bertaraf edilmek üzere uygun şartlarda depolandığını, şarj edilebilir pillerin ise geri dönüşüme yollandığını sözlerine ekledi.
(IÇ-AA-Y)
16.10.2014 15:34:37 TSI