Kamu Hastanelerinde Eğitim Ar-Ge Birimleri Yapılandırma Toplantısı Gerçekleştirildi
Kamu Hastanelerinde Eğitim Ar-Ge Birimleri Yapılandırma Toplantısı Gerçekleştirildi
Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinde, kamu hastanelerinde araştırma ve geliştirme faaliyetlerin artırılması, nitelikli sağlık hizmeti sunumunda ihtiyaç duyulan eğitim hizmetlerinin etkili bir şekilde yürütülmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Eğitim, Ar-Ge Daire Başkanlığı’nın katılımıyla kamu hastanelerinde ‘Eğitim, Ar-Ge Birimleri Yapılandırma’ toplantısı gerçekleştirildi.
Genel Sekreterlikte gerçekleşen toplantıya Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Eğitim, Ar-Ge Daire Başkanı Tünay Şahin, Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan, Genel Sekreterlik yöneticileri, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan, hastanede görevli akademisyenler ve bağlı sağlık tesislerinden hekimler katıldı.
Toplantı hakkında bilgi veren Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan, ”Hükümetimizin her sahada milli çabalara, araştırma geliştirmeye önem vermesi nedeniyle, Sağlık Bakanlığımız da bu konuda Ar-Ge faaliyetleri ile ilgili farklı tarihlerde çeşitli bilgilendirme ve farkındalık oluşturma toplantıları düzenlemiştir. Yine, bunun bir devamı niteliğinde yerinde bilgilendirme, değerlendirme, eğitim ve aynı zamanda da periferdeki Ar-Ge faaliyeti yapabilecek, eğitim araştırma hastaneleri ya da diğer kamu hastanelerinde bulunan doktorlar ile görüş alış verişinde bulunmak üzere çeşitli illerde toplantılar düzenlemektedir” dedi. Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Eğitim, Ar-Ge Daire Başkanı Tünay Şahin ise, “Ar-Ge ile ilgili sizlerle görüşmek, görüş ve önerilerinizi almak, daha iyisini yapabilmek için neler yapmalıyız, aynı zamanda Ar-Ge uygulamaları yapmak isteyen arkadaşlarımızla nasıl bir etkileşim ve birliktelik kurabiliriz, bunları değerlendirmek adına buradayız. Sahada ne olacak, neler yapılacak, sahaya çıkıp acaba burada aktivasyonda, iletişimde neler aksadı? Projeleri, neden ve neye dayanarak ya da hangi dayanaktan yoksun kalarak yaptıkları ya da yapamadıklarını görmek adına farklı illerimizde bu toplantıları yaptık, yapmaya da devam ediyoruz” dedi.
Ar-Ge nin aslında çok değerli ve nitelikli bir birim olduğunu ifade eden Tünay Şahin şöyle devam etti; “Dünyaya baktığımızda Ar-Ge, hem bilimsel nitelik açısından hem de ülke ekonomisi açısından son derece önemli bir alan. Ciddi bir kültür seviyesi yüksekliğinden bahsediyoruz. Ar-Ge ile önemli derecede katma değer yaratıyoruz. Bunun hem insan katma değeri, hem maddi katma değer, hem de ikbal katma değeri olarak geri dönüşleri var. O zaman bu sahayı doğru yönetmek gerektiğini düşündük ve bir takım kurgular oluşturduk. Ar-Ge yapmak isteyen arkadaşların önüne bir takım sıkıntılar çıkıyor. Dolayısıyla biz Ar-Ge çalışacak arkadaşlarımızın üzerinden bazı yükleri nasıl alabiliriz? Bu alacağımız yükler gerçekten anlamlı olacak mı? Daha anlamlı olabilmesi için neler yapmamız gerekiyor? Bütün bunları yerinde görerek değerlendirmekteyiz. Bu çerçeve de sizlerle görüşmek, sizleri bilgilendirmek ve sizlerin de görüşlerini almak üzere beraberiz. Bu nitelikli katılımı sağlamanızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum”.
Toplantıda Sağlık Bakanlığı ve TÜBİTAK desteklerinde süreç yönetimi, Eğitim, Ar-Ge birimlerinin yapılanması ve koordinasyonu, bilimsel araştırma izinleri gibi konularda görüş alış verişinde bulunuldu.
Toplantının ardından heyet, ülkemizin önemli araştırma birimlerinden biri olan Erciyes Üniversitesi Deneysel Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni ziyaret etti.