Kagider Gaziantep B2b İş Günleri Fuarı Başladı
KAGİDER tarafından kadın girişimciler arasında iç iletişimi artırmak, işbirliğini geliştirmek ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak ana hedefleriyle düzenlenen `Gaziantep B2B İş Günleri Fuarı´ törenle
KAGİDER tarafından kadın girişimciler arasında iç iletişimi artırmak, işbirliğini geliştirmek ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak ana hedefleriyle düzenlenen `Gaziantep B2B İş Günleri Fuarı´ törenle açıldı.
Türkiye´de kadın girişimciliğini artırmak ve kadınların istihdamına katkı sağlamak amacıyla çalışmalar yapan Türkiye Kadın Girişimciler Derneği´nin (KAGİDER) Gaziantep Teymur Otel´de düzenlediği B2B İş Günleri Fuarı´nın açılış töreni geniş katılımla yapıldı.
B2B İş Günleri Fuarı´nın açılışına; Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, KAGİDER Başkanı Gülden Türktan, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ve KAGİDER üyeleri katıldı.
İlki İstanbul´da düzenlenen KAGİDER B2B İş Günleri Fuarı´nın Gaziantep ayağı, 16 Ekim 2014 Perşembe günü saat 14.00´dan 17 Ekim 2014 Cuma günü saat 17:30´a kadar Teymur Otel´de ziyaretçilere açık olacak.
KAGİDER üyesi 100´e yakın girişimci iş kadınının stantlarının yer aldığı B2B İş Günleri Fuarı´nın açılışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şunları söyledi:
"Demokrasilerin içindeki en önemli yapı sivil toplumdur. Parlamento, kalkınma planları gibi konuların yanı sıra, sivil toplum faaliyetlerinde de nitelik ve nicelik olarak söyleyebilecekleriniz ne kadar güçlüyse bu aynı zamanda demokrasideki gücünüzün de ifadesidir. Demokrasideki kesintiler en çok kadın meselesine zarar verir.
Tüm KAGİDER ekibine sivil toplum alanındaki gayretlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Sivil toplum denen yapıda, kimseden bir karşılık beklemeden tanımadığınız insanlar için bir şeyler yapmaya çabalar ve hayatlarına dokunursunuz. Bunu başarmanız için önce enerji sonra bilgi sahibi ve en önemlisi de birey olmanız gereklidir. Bir sivil toplum kuruluşunu sürdürülebilir kılmak da sivil toplumun en büyük başarısıdır.
KAGİDER´in sürdürülebilirlik konusunda önemli bir başarı hikayesi olduğunu biliyor ve bunun için de kendilerini kutluyorum. Cumhuriyet´in 100. yılında dünyanın 10. ekonomisi olma söyleminin eyleme nasıl dönüşeceğini bilmek ve bunun için de dünyayı çok iyi okumak gerekiyor. Bilgi ekonomisi ve akıllı ekonomi dediğimiz kavramların yanı fiziksel ve kas gücünün değil bilgimizi ekonomiye katma gücünün gerekliliğine inanıyoruz. Bu hedefe giden yolda toplumun aklını ve potansiyelini yok sayamayız. Kadın denince aynı zamanda bu toplumun yarısından bahsediyoruz. Tek kanatla uçamayız, bu sebeple kalkınma hareketinde hep beraber hareket etmek zorundayız. Ayrıca kadına fırsat eşitliği sunulduğunda başarı hikayelerinin yaşandığını biliyoruz. 76 milyonun tüm gücünü kullanmak için öncelikle kadının eğitim ve sağlık yönlerinin altını doldurmalıyız, bunları başarmadan kadından girişimcilik bekleyemeyiz. Biz de devlet politikası olarak sivil toplum üstünden kadının eğitimi ve sağlığı konusunda pek çok kampanya yaptık.
Geldiğimiz noktada rakamların geçmişe oranla ne kadar değiştiğini gördük. Özellikle KAGİDER ile başlattığımız kariyer ve çocuk meselesinde dengeyi tutturabilme çalışmalarını çok iyi organize ettik ve bunu da sürdürmemiz gerekiyor. Kadının bilgisini yükseltmek, özgüvenini artırmak için topluma, yere yönetimlere tüm yönetici kademelerine iş düşüyor. Ben bir süredir yerel yöneticilik yapmaktayım ve daha önce de devlet içindeki kadın konulu görevim ve çabalarımla, üstümdeki sorumluluğun ne kadar büyük olduğunun bilincindeyim. Hepimizin güç birleştirmesi, kadın konusunun ucundan tutması gerekiyor. Biz yerel yönetim olarak kendi üstümüze düşeni yapmak istedik ve kadının kreş sorununa yönelik pek çok çalışmada bulunduk. Kadının doğasındaki disiplini kullanabilmesi en büyük özelliği olarak karşımıza çıkıyor. Gaziantep olarak aldığımız göçü sistemin içine entegre edebilmek için insani ve vicdani pek çok görevimiz var ve çalışmalarımız devam edecek. Kadının duygusal zeka ve empatisini Gaziantep´e taşıdığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Ayrıca tüm bu çalışmalarımızla, belediye başkanlığının erkek işi olmadığını, bir ehliyet ve liyakat işi olduğunu sizlerin de desteğiyle herkese göstermemiz gerekiyor."
Açılışta söz alan KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülden Türktan ise şöyle konuştu:
"KAGİDER olarak, faaliyetlerimize bir yeni alan kattık. İlkini İstanbul´da gerçekleştirdiğimiz B2B KAGİDER İş Günleri´nin ikincisini Gaziantep´te düzenlemekten mutluluk duyuyoruz. Gaziantep´in girişimcilik çıtasının farkındayız ve takdir ediyoruz. Ülkemizdeki her kadına dokunmak, her kadını çalışmaya teşvik etmek için sadece İstanbul merkezli değil tüm Türkiye´ye yayılabilecek çalışmalar yapmaya özen gösteriyoruz. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Fatma Şahin´e, Gaziantep Sanayi Odası´na, Gaziantep Ticaret Odası´na ve sevgili Gaziantepli KAGİDER üyeleri Gamze Cizreli, Serpil Karuserci, Serpil Koyuncu ve Gülsen Akpek´e desteklerinden dolayı teşekkür borçluyuz."
Açılışta konuşan Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık da şu açıklamada bulundu:
"İş dünyasını temsilen buradayız. İş dünyasında kadın-erkek bir arada olmazsa hiçbir şey olmaz. Biz ilk geldiğimiz günden bu yana hep aynı şeyi söylüyoruz. Kadınların iş hayatına girmesi zorunludur. Türkiye´de kadınların yüzde 27´si çalışıyor. Erkeklerin yüzde 65´i çalışıyor. Yani hala yüzde 40-45 kadını bizim ekonominin içerisine girdirme ihtimalimiz var. Burada 2023 hedefleriyle baktığımızda aslında 15 yıl içerisinde bu kadınları iş hayatına sokabilirsek senelik ekstra yüzde 1 buçuk-2 büyüme getiriyor. Yani yüzde 3 büyümeyi hesapladığımız bu dönemde bunun çok daha faydalı olacağını düşünüyorum."
Konuşmaların ardından KAGİDER üyesi girişimci Gamze Cizreli, başarı öyküsünü katılımcılarla paylaştı.
(BB-VSA-Y)
16.10.2014 15:19:04 TSI