Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, İntes 169. Geleneksel Yemeğine Katıldı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, güvenli bölge konusunda, "İnsanların Türkiye´de barındırılacağı bir yapının Sürdürülebilir hale gelmesi lazım. O da ancak Suriye topraklarında bunun yapı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, güvenli bölge konusunda, "İnsanların Türkiye´de barındırılacağı bir yapının Sürdürülebilir hale gelmesi lazım. O da ancak Suriye topraklarında bunun yapılması ve güvenli bölgenin ilan edilmesi ile beraber gerçekleşecektir" dedi.
Intes 169. geleneksel yemeği Rixos Otel´de düzenlendi. Yemeğe, Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, İntes Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu, Çelikler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Çelik ve milletvekilleri katıldı.
Yıldız, yemekte yaptığı konuşmada, Bağdat´ta yapılan anlaşma ve Erbil ile yapılan sözleşmelerin Irak´ın normalleşme sebepleri arasında olduğunu söyleyerek, "Şu anda Bağdat ile yapmış olduğumuz anlaşmaların ve Erbil ile yaptığımız sözleşmelerin getirilerinin ne kadar fazla olduğunu bu ortamda görüyoruz" ifadelerini kullandı.
Yıldız, Türkiye siyasetinin 17 Aralık, 25 Aralık, Gezi olayları gibi olaylarla tehdit edildiğini kaydederek, "Hiçbir gerekçe şiddeti mazur ve makul hale getirmez. Nasıl Kobani´deki herhangi fikir üzerinden kalkışlar yapıldı. Türkiye´yi eski Türkiye´ye döndürme ile alakalı şiddet eylemlerinin dönüştüğü gibi. Hangi gerekçeyle olursa olsun bu makul görülemez. Hele hele büyüyen, ilerleyen Türkiye´nin bu yapısını sağlamakla meşgul olan, 12 yıldan beri AK Parti hükümetlerimizce beraber sağladığımız istikrar hiçbir şekilde tehdit edilemez" şeklinde konuştu.
Yıldız, "Hiçbir zaman tasvip etmediğimiz bir terör örgütünün sosyal medyada paylaştığı görüntüler insanlık dramıdır. Niçin dünyanın hassasiyeti bir fok balığına, Alaska´da bir balinaya gösterilen hassasiyetin yüzde biri kadar orada oluşmadı? O yüzden biz doğruyu tercih ettiğimiz kadar güçlenebiliriz" diye konuştu.
Güvenli bölgeye ilişkin olarak Yıldız, "Uçuşa yasak bölge son derece lazım. İnsanların Türkiye´de barındırılacağı bir yapının sürdürülebilir hale gelmesi lazım. O da ancak Suriye topraklarında bunun yapılması ve güvenli bölgenin ilan edilmesi ile beraber gerçekleşecektir. Niçin ekonomide globalleşen dünya insanlıkta gloaballeşemiyor" dedi.
Enerji fiyatlarında tartışma yaşandığına dikkat çeken Yıldız, "Ham petrol varilin fiyatı 86 dolarlar civarında. Türkiye´de ve dünyada özellikle dünyada, 91 milyon varil tüketimde artış yok. Çok ciddi bir azalış yok. Her zaman bahsettiğimiz gibi, siyasi olarak araç olarak kullanılmaya başlandı. Yerin altındayken savaş gerekçesi, .erin üstünde barışın gerekçesi olan ham petrol ve doğalgaz fiyatları bu noktalara geriledi. Bir yıl sürmesi halinde 3.4 milyar dolarlık bir giderimizin azalması anlamına geliyor" şeklinde konuştu.
Benzin fiyatlarının yüzde 24, motorin fiyatlarının ise yüzde 17,7 azaldığını belirten Yıldız,, Türkiye´de 21 kuruş indirim sağlandığını ifade etti.
Yıldız, 2013 yılında 21 milyar dolarlık doğalgaz, 15 milyar dolarlık ham petrol ve 15 milyar dolarlık petrol ürünleri ithalatı olduğunu kaydederek, yenilenebilir kaynakların önemine işaret etti. Yıldız, "42 tane proje mahkeme tarafından iptal edilen proje. Bunun kurulu gücü bin 263 megavat. İthal kömür bin 245 meegavat. Yerli kömürden dayalı termik santraller yaklaşık 8 bin 777 megavat. Toplam 14 bin 707 megavat mahkeme kararıyla durdurulan yatırım var" diye konuştu.
Intes Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu, Türkiye´de yaşanan olayları üzüntü ile izlediklerini kaydederek, şehitlere Allah´tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi.
Çelikler Holding yönetim kurulu Başkanı Tahir Çelik ise firmalarının 1958 yılında Osman Çelik tarafından kurulduğunu belirterek, bugün 20 adet şirketlerinin bulunduğunu kaydetti.
(AUÖ-ÖK-E)
20.10.2014 22:37:24 TSI