Eğitimde Çıta Büyükşehir İle Yükseliyor

Bugüne kadar birçok okulun spor salonu, saha, çevre düzenlemesi ve diğer eksiklerini gidern Büyükşehir Belediyesi, şimdi de ihtiyacı karşılamayan 5 okulu yıkıp yeniden yapacak. Ayrıca kullanılmayan kö

Bugüne kadar birçok okulun spor salonu, saha, çevre düzenlemesi ve diğer eksiklerini gidern Büyükşehir Belediyesi, şimdi de ihtiyacı karşılamayan 5 okulu yıkıp yeniden yapacak. Ayrıca kullanılmayan köy okullarını da bölge ihtiyaçlarına göre yeniden düzenleyecek.
Milli Eğitim´den gelen talepleri bugüne kadar imkanlar dahilinde geri çevirmeyen Büyükşehir Belediyesi, ihtiyacı karşılamayan mevcut okulların yenilenmesi için tarihi bir sorumluluk üstlendi. Eğitim kurumlarına spor salonu ve saha kazandırmak, başarılı öğrencileri ödüllendirilmek, okullara çevre düzenlemesi yapmak gibi rutin çalışmaların yanında Millet Mahallesi Temel Eğitim Okulu ve Anadolu İmam Hatip Lisesi kampüsünün sil baştan yenilenmesi gibi köklü projeleri hızla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, valilikle imzalanan protokolle eğitimin baş aktörlerinden biri haline geldi. İl merkezinde olmalarına rağmen ihtiyaçları karşılamakta zorlanan Zafer, Demirtaşpaşa, Elmasbahçeler, İbni Sina ve Osmangazi ilkokullarının yıkılıp yeniden yapılması ve kullanılmayan köy okullarının yeniden düzenlenmesini öngören protokol Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Vali Münir Karaloğlu arasında Hünkar Köşkü´nde düzenlenen törenle imzalandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehrin ihtiyaçları doğrultusunda sosyal, kültürel, ekonomik, sportif olmak üzere her alanda yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirterek, eğitimin de en önemli önceliklerinden biri olduğunu söyledi. Bugüne kadar alanı uygun okullara spor salonu, saha ve konferans salonu gibi sosyal donatı alanları kazandırma noktasında önemli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Başkan Altepe, Türkiye´nin eğitim noktasında halen istenilen seviyede olmadığını kaydetti. Kişi başı geliri 10 bin doların üzerinde olan OECD ülkeleri arasında eğitimin seviyesi bakımından Türkiye´nin çok gerilerde olduğunu ifade eden Başkan Altepe, "Ortalama eğitim süremiz 6,5 yıl. Yani ortaokul terk seviyesindeyiz. Bunu mutlaka en azından lise düzeyine çıkarmalıyız. Valiliğimiz tarafından yürütülen Eğitime yüzde 100 destek kampanyasında kent olarak iyi bir noktadayız. Ancak sponsorlarımız daha çok bina yapımını üstleniyor. Boş alan üretmek ise bize kalıyor. Kent merkezinde kalan okullarımızı yenilemek ve büyütmek ise ancak kamulaştırmalarla oluyor. Örneğin sadece Elmasbahçeler okulunun yenilenmesi için 9 binayı kamulaştırmamız gerekiyor. Bu noktada Büyükşehir Belediyesi olarak biz devreye giriyoruz. Valiliğimizle imzaladığımız bu protokolle Zafer, Demirtaşpaşa, Elmasbahçeler, İbni Sina ve Osmangazi ilkokullarını yıkıp, yeniden yapacağız. Özel okullardan kalite olarak hiçbir eksiği bulunmayacak bu okullarımız, aynı zamanda bulundukları bölgelere uygun özgür mimari konseptiyle Bursa´ya değer katacak" diye konuştu.
Bursa Valisi Münir Karaloğlu da yerel yönetimlerin eğitime desteği bakımından Bursa´nın en şanslı kentlerden biri olduğunu belirterek, özellikle Büyükşehir Belediyesi´nin eğitime güçlü bir destek verdiğini söyledi. Bursa´da açıl liselerle birlikte toplam 570 bin öğrenci olduğuna dikkat çeken Vali Karaloğlu, göç ve nüfus artışına bağlı olarak ortaya çıkan derslik ihtiyaçlarını genel bütçe, yerel yönetimler ve hayırsever destekleri ile karşılamaya çalıştıklarını vurguladı. Ancak 40 50 yıl önce yapılan mevcut okulların, mahallenin o günkü nüfus yapısına göre yapıldığını ve bu okulların artık ihtiyacı karşılamanın çok gerisinde kaldığını ifade eden Karaloğlu, "Bugün burada Büyükşehir Belediyemizle iki ayrı protokol imzalıyoruz. Birincisi merkezdeki ihtiyacı karşılamayan 5 okulumuzun yıkılıp, derslikleri, spor ve konferans salonları, çevre düzenlemeleri ile yeniden yapılması. İkincisi ise eskiden köy olan mahallerimizde öğrencisi olmadığı için kapatılan ve kullanılmadığı için bakımsız duruma düşen okullarımızın yenilenmesi. Büyükşehir Belediyemiz, bölgenin sosyal ihtiyaçlarına göre bu binaları yeniden düzenlenecek ve okula ihtiyaç duyulduğunda bu biralar okul olarak da kullanılabilecek. Yerel yönetimlerin yerel ihtiyaçlara göre yeniden şekillendiği bir döneme girdik. Özel İdare kapandığında köylerin hali ne olacak sorusuna en güzel cevabı Büyükşehir Belediyemiz veriyor. Bu noktada Büyükşehir Belediyemiz çok iyi organize oldu. İlin Valisi olarak kendilerine teşekkür ediyorum. Belediyemiz fiziki standartları yükseltecek, eğitim kalitesini yükseltmek de bizim işimiz. Onun üzerinde çalışmalarımız da sürüyor" dedi.
Daha sonra merkezdeki 5 okulun yıkılıp, yeniden yapılması ile kullanılmayan köy okullarının yeniden düzenlenmesini öngören protokol, Vali Karaloğlu ile Başkan Altepe arasında imzalandı.
(BRK-MŞ)

28.10.2014 13:46:53 TSI

Google+ WhatsApp