Aydın´da En Çok Garson Aranıyor

Aydın İşgücü Piyasası Talep Araştırması sonuçlarına göre Aydın´da en çok eleman aranan mesleğin garsonluk olduğu tespit edildi. Yapılan araştırmada Aydın´da işverenlerin 2014 yılının ilk 6 ayında 2

Aydın İşgücü Piyasası Talep Araştırması sonuçlarına göre Aydın´da en çok eleman aranan mesleğin garsonluk olduğu tespit edildi.
Yapılan araştırmada Aydın´da işverenlerin 2014 yılının ilk 6 ayında 2 bin 864 boş kadronun temininde güçlük çektikleri sonucuna ulaşıldığını belirten İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi, "Çalışma kapsamında ziyaret edilen işyerlerinin yüzde 41,7´si eleman temininde güçlük çektiğini belirtmiştir. Başka bir deyişle, yaklaşık her 5 işverenden 2´si işgücü piyasasında aradığı elemanı bulurken zorlanmıştır. Araştırma kapsamında işyeri ziyaretleri sırasında görüşülen işverenlere hangi mesleklerde eleman temininde güçlük çektikleri sorulmuştur. Eleman temininde en fazla güçlük çekilen meslekler Garson Servis Elemanı, Gazaltı Kaynakçısı; Kuruyemiş Paketleme İşçisi, Satış Danışmanı, Beden İşçisi, Güvenlik Görevlisi, Aşçı, Sıvacı, Komi(Garson Yardımcısı) ve Kaynakçı (Oksijen ve Elektrik) mesleğidir" dedi.
2015´TE İSTİHDAMIN ARTMASI BEKLENİYOR
Aydın İşgücü Piyasası Talep Araştırması sonuçlarına göre 30 Haziran 2015 tarihi itibariyle istihdamda 2 bin 732 kişilik net artışın beklendiğini kaydeden Terzi, "Başka bir deyişle, işverenler bugüne kıyasla, 30 Haziran 2015 tarihinde istihdamın net olarak yüzde 5,4 artmasını beklemektedir. 30 Haziran 2015 tarihinde sektörler itibariyle net istihdam değişimine oransal olarak bakılacak olursa, en yüksek net istihdam artışı beklenen üç sektörün yüzde 33,7 ile İmalat, yüzde 20,7 ile İnşaat ve yüzde 17 ile Toptan ve perakende ticaret; motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin onarımı sektörleri olduğu görülecektir" diye konuştu.
RAKETLEME İŞÇİSİ ARTACAK, İNŞAAT İŞÇİSİ AZALANACAK
İstihdam artışı ve düşüşü beklenen sektörler hakkında da bilgiler veren Terci, şöyle konuştu: "Kuruyemiş Paketleme İşçisi, Güvenlik Görevlisi, Gaz Altı Kaynakçısı, Garson(Servis Elemanı), Satış Danışmanı, Mobilya İmalatçısı/Mobilyacı(Ahşap), Pazarlamacı, Kuruyemiş İmal İşçisi, Sıvacı ve İnşaat Elemanları Kalıpçısı (Elle) meslekleri 30 Haziran 2015 tarihi itibariyle en fazla net istihdam artışı beklenen mesleklerdir. Buna karşılık Beden İşçisi (İnşaat), Turizm ve Otelcilik Elemanı, Diğer Mobilya İşçileri, Sofralık Zeytin İşleme İşçisi, Bahçıvan, Beden İşçisi (TaşımaYüklemeBoşaltma) Türkçe Öğretmeni ,Diğer Boyacılar (İnşaat ve Bakım Hariç)(Makineyle), Matematik Öğretmeni-Ortaöğretim ve Güvenlik Görevlisi (Silahlı ) meslekleri ise 30 Haziran 2015 tarihi itibariyle en fazla net istihdam azalış beklentisinin olduğu mesleklerdir"
(MB-İK-Y)

22.10.2014 10:31:13 TSI

Google+ WhatsApp