AGÜ’lü Akademisyen Dr. Abdulkadir Köse, Türkiye’nin 6G Yolculuğunda Danışmanlık Yapıyor
Dr. Köse’nin danışmanlığını yaptığı ve 5 milyon eurodan fazla bütçesi olan AB Eureka CELTIC-NEXT 6G-SMART projesi yerli 6G ekosistemine katkı sunacak
Dr. Köse’nin danışmanlığını yaptığı ve 5 milyon eurodan fazla bütçesi olan AB Eureka CELTIC-NEXT 6G-SMART projesi yerli 6G ekosistemine katkı sunacak
Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Fatih Altındiş tarafından kurulan ve biyo sinyaller üzerine çalışmalar yapan MTM Biyoteknoloji şirketi TÜBİTAK 1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı kapsamında 2,4 milyon TL destek aldı. Şirket, aldığı destekle geliştirdiği projeyle kullanıcının kulak içinden aldığı EEG (beyin) sinyallerini analiz ederek, kişisel duygu durumu ve odaklanma seviyelerini ölçen ve raporlayan bir mobil uygulamayı hayata geçiriyor.
Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) akademisyenleri, EOG (göz sinyalleri), EKG (kalp sinyalleri) ve EMG (kas sinyalleri) sinyallerini tek bir kartla işlemeye olanak sağlayan dünyadaki ilk tümleşik biyo-sensörü geliştirdi. Geliştirilen sensör daha şimdiden İsrail, Hindistan ve İspanya gibi ülkelere ihraç edilerek ülke ekonomisine katkı sağlamaya başladı.
Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Usta ve Gazi Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Demirel liderliğinde yürütülen iki yıllık bilimsel çalışma sonucunda, “Karbonil Fonksiyonelleştirmesi ile Üç-boyutlu Nano-Mimariler Geliştirilmesi ve Molekül-Spesifik Organik-SERS Platformlar” başlıklı makale dünyanın en saygın bilim dergileri arasında kabul edilen Nature Communications dergisinde bu ay yayımlandı.