Sağlık Bakanlığı'ndan, Bilim Kurulu üyeleri için 'sahte hesap' uyarısı
Sağlık Bakanlığı, Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri adına sosyal medyada açılan sahte hesaplara itibar edilmemesi uyarısında bulundu.
Sağlık Bakanlığı, Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri adına sosyal medyada açılan sahte hesaplara itibar edilmemesi uyarısında bulundu.
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri, son dönemde sosyal medyada kendi adlarına sahte hesap açılarak, halkı korku ve endişeye sevk edici paylaşımlar yapılmasından yakındı. Adına sahte hesap açılanlardan Prof. Dr. Ateş Kara, "Ben rahatsız oldum, ismimin o şekilde kullanılması çok hoşuma gitmedi" dedi. Sosyal Medya Uzmanı Prof. Dr. Levent Eraslan, sahte hesap açan ve buradan yapılan paylaşımları tekrar dolaşıma sokanların suç işlediğini, bunun 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası olduğunu söyledi.
İçişleri Bakanlığı, sahte ve izinsiz şekilde sağlıksız dezenfektan, kolonya, maske ve sağlık ürünleri üretmeye çalışan fırsatçılara yönelik 65 ilde düzenlenen 288 operasyonda 462 kişinin gözaltına alındığını, 192 kişiye adli, 124 kişiye de idari işlem yapıldığını duyurdu.
Gaziosmanpaşa'da sahte dezenfektan üretimi yapılan bir depoya emniyet ekipleri operasyon düzenledi. Operasyonda bir kişi gözaltına alınırken binlerce şişe dezenfektan ele geçirildi.
KAYSERİ'de, sahte engelli raporu düzenleyerek, kaymakamlığa ait vakıftan engelli maaşı aldığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan Ayşe Y. (40) 3 yıl 9 ay hapis ve 9 bin lira para, oğlu Murat Y. (18) ise 2 yıl 5 ay hapis ve 6 bin lira para cezasına çarptırıldı.
KAYSERİ'nin Akkışla ilçesinde sahte para ile dolandırıcılık yaptığı belirlenen 1 kişi jandarmanın operasyonuyla gözaltına alındı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, TBMM kantininde "sahte bal" satıldığı iddiaları ile ilgili," İddialara konu satış noktasında yapılan inceleme ve denetimde, daha önce Bakanlığımız tarafından kamuoyuna duyurulan (ifşa edilen) söz konusu firmanın D.B.1/4 parti numaralı ürününe rastlanmamıştır" açıklamasını yaptı.
İstanbul merkezli 3 ilde düzenlenen ve 15 bin dolar ile 128 bin TL sahte paranın ele geçirildiği operasyonda gözaltına alınan 21 şüpheliden 12’si tutuklandı.
İstanbul merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda, sahte kimlik belgeleri ile başkaları adına bankalardan kredi çekip vurgun yapan dolandırıcılık şebekesi çökertildi. Gözaltına alınan 21 şüphelinin 14’ü tutuklandı.
Ankara'da hayali ticaret yaparak 224 milyon 500 bin liralık sahte fatura düzenleyen çete, polisin düzenlediği operasyonla çökertildi.