Kayseri’nin Yıllık İhracatı Yüzde 5,5 Arttı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Kayseri’nin yıllık ihracatı bir önceki yıla göre yüzde 5,50 oranında artarak, 3 milyar 892 bin dolar olarak gerçekleşti.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Kayseri’nin yıllık ihracatı bir önceki yıla göre yüzde 5,50 oranında artarak, 3 milyar 892 bin dolar olarak gerçekleşti.
Kayseri’de Ramazan ayı boyunca satılacak pide fiyatları belli oldu. 320 gram yumurtalı pide geçtiğimiz seneye göre yüzde 67 artışla 15 liraya çıktı.
Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şubesi, merkez ilçe belediyeleri iştiraklerinde çalışan personelin yevmiyelerinin arttırılması için girişimde bulundu. Bu belediyelerdeki çalışanları maaşlarının düşük kaldığını belirten Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şubesi Başkanı Serhat Çelik, Ramazan öncesi güzel haber almayı umduklarını söyledi.
Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, karkas ete gelen fiyat artışını değerlendirerek, “Şu anda Kayseri’de 1 kilogram karkas etin fiyatı ortalama 165 liradır. Eğer üretim materyalimizi uygun fiyatlarla tedarik eder, ülkemizde üretmeye başlarsak tahmin ediyorum ki 140 lira civarında vatandaşlarımıza et satabilir duruma geliriz. Besilik materyale çözüm getirilmezse tahmin ediyorum karkas etin fiyatı 200 lira civarında olabilir” dedi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Kayseri ihracatı bir önceki yılın ocak ayına göre yüzde 5,25 oranında artarak, 280 milyon 601 bin dolar olarak gerçekleşti.
10 ili etkileyen depremlerin ardından, Dünya Doktorları deprem sonrası oluşan bulaşıcı hastalık ve salgınların önlenmesi için sağlık tedbirlerinin arttırılmasına yönelik çağrıda bulundu. Dünya Doktorları Derneği Başkanı Hakan Bilgin, “Kalabalık yaşam koşulları uyuz, kızamık, tetanos ve ishal gibi yüksek bulaşıcı hastalıkların yayılma riskini arttırıyor” dedi.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ihtiyaç duyulan her alanda belediyenin hizmetleriyle 7 gün 24 saat kesintisiz depremzedelerin yanında olduklarını söyledi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2022’nin demiryolu yolcu taşımacılığında rekorlarla dolu bir yıl olduğuna işaret etti ve “Geçen yıl YHT yolcumuz bir önceki yıla göre yüzde 114 artarak 9 milyon 363 bini aştı. Anahat trenlerinde de yolcu sayısı yüzde 327 artışla 4 milyon 326’ya ulaştı. 2022 yılında 321 milyon 285 bin vatandaşımız şehir içi ve şehirler arasında raylı sistemlerimizle seyahat etti” dedi.
İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Erhan Özhan, ulaşımda yaşanan sıkıntılardan dolayı sefer sayılarının artırılması gerektiğini söyledi. Özhan, “Özellikle yoğun olan seferlerde, insanlarımızın ciddi salgın hastalıkların yaşandığı bir dönemde sıkış tıkış o otobüslerde ulaşıma maruz kaldığı, bulaşıcı hastalıkların bu sebeple hızla yayıldığı ve rahatsız edici bir şekilde evlerine iş yerlerine ulaştıklarına şahit oluyoruz. Bu noktada belli bölgelerimize sefer sayılarını artırılması gerekiyor” dedi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kayseri Bölge Müdürlüğü verilerine göre Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinde toplam işsizlik oranı 2020 yılında yüzde 12,7 olurken, 2021 yılında bu oranın yüzde 11,7’ye gerilediği görüldü. 3 ilin değerlendirildiği verilere göre aynı dönemde tarımın istihdama katkısı düşerken sanayi ve hizmet sektörlerinde ise arttı.