Down sendromlu Ayşe 2'nci kez koronavirüsü yenmeyi başardı
Kayseri Şehir Hastanesi yoğun bakımda tedavi gören down sendromlu Ayşe Bennu, ikinci kez yakalandığı Covid-19'u ikinci kez yenerek taburcu oldu.
Kayseri Şehir Hastanesi yoğun bakımda tedavi gören down sendromlu Ayşe Bennu, ikinci kez yakalandığı Covid-19'u ikinci kez yenerek taburcu oldu.
KAYSERİ Şehir Hastanesi'nde koronavirüs tedavisi gören çiftçi Mutlu Korkmaz (41), “Aşıyı sosyal medyada bazı aşı karşıtlarının açıklamalarını gördüğüm için yaptırmadım. O açıklamalara inandım ve aşımı yaptırmadım. Çok pişmanım" dedi.
Yasin DALKILIÇ/ KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ Devlet Hastanesi’nde koronavirüs tedavisi gören ve aşı yaptırmayan Gözde Güçal (26), "'Aşımızı bugün oluruz, yarın oluruz' diyerek hep erteledik. ‘Biraz daha zaman gerekiyor, bekleyelim’ dedik. Sonrasında aşı yaptırmaya karar verdiğimiz hafta da böyle oldu. Çok pişmanım. Belki aşı yaptırsaydım durumum bu kadar ağırlaşmayacaktı” dedi.
KAYSERİ Devlet Hastanesi'nde koronavirüs tedavisi gören, 3 çocuk annesi Aysel Yılmaz (40), aşı yaptırmaya karar verdiğinde hastalığa yakalandığını belirterek, "Söylentilere inandık, yanlış yapmışız. Pişmanım. Herkes aşısını yaptırsın" dedi.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, bir bebeğe yanlışlıkla korona aşısı yapıldığı iddiası üzerine sorumlu kişiler hakkında 'taksirle yaralamaya sebebiyet verme' soruşturması başlatıldığını duyurdu.
Kocaeli’de, koronavirüs nedeniyle yoğun bakımda tedavi gören mali müşavir Fevzi Yıldırım (40), küçük yaşlarda zatürre geçiren eşine "Aşı ol, seni çok etkiler" diye tavsiyede bulunduğunu, koronavirüs olan eşinin hafif atlattığını, kendisinin ise 'Bugün yarın giderim' diyerek aşı olmayı ertelediğini ve pişman olduğunu söyledi.
KAYSERİ’nin Yeşilhisar ilçesine bağlı 75 hane 170 nüfuslu Akköy Mahallesi'nde, koronavirüs salgınının başladığı günden bu yana kimse bu hastalığa yakalanmadı. Köyde sırası gelenlerin hepsi de koronavirüs aşısını yaptırdı. Akköy Mahalle Muhtarı Mustafa Koçak, “Mahallemizde bugüne kadar koronavirüs vakasına rastlanmadı. Aşı sırası gelen herkes aşısını yaptırdı” dedi.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, çocuklarda görülen koronavirüs vakalarının klinik tablolarında farklılıklar olduğunu söyledi. Ceyhan, "Eskiden ateş, baş, vücut ağrısının, tat alma duyusunun bozukluğunun ön planda olduğu bir tablo varken, şimdi daha çok soğuk algınlığı tablosu ön planda. Bu da Delta varyantının klinikte yaptığı bir değişiklik. Aileler, burnu akan bir çocuğu koronavirüs olabilir diye düşünmeleri lazım" dedi.
Türkiye'de koronavirüsle mücadele kapsamında yapılan Covid-19 aşı sayısı bugün itibarıyla 100 milyonu geçti.
Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. İsmail Balık, koronavirüse karşı ABD'de geliştirilen ilacın Faz-3 çalışmalarına başladıklarını söyledi. Prof. Dr. İsmail Balık, "Bu ilaç; direkt virüsü öldüren, özellikle hastalığı ağır seyretme potansiyeli fazla risk grubundaki hastalara verildiğinde, yoğun bakıma gitme ve ölüm riskini azaltma özelliğine sahip. Orada çok etkili görüldüğü için biz de teklif edilmesi üzerine Faz-3 çalışmalarını yapmayı kabul ettik" dedi. Prof. Dr. Balık, gönüllü bulmaktan zorlandıklarını da belirtti.