Kayseri'de Ekmek Fiyatlarında Beklenen Zam, Komisyondan Döndü
Kayseri’de somun ekmek başta olmak üzere unlu mamullere zam talebi komisyondan döndü.
Kayseri’de somun ekmek başta olmak üzere unlu mamullere zam talebi komisyondan döndü.
Türkiye’nin çeşitli noktalarında etkili olan ve Karadeniz Bölgesi’nde de görülen fırtına nedeniyle balıkçılar denize açılamazken, tezgahlardaki fiyatlar ise ikiye katlandı. Ordulu balıkçılar, geçtiğimiz hafta 15 liradan satılan hamsinin 40 liraya kadar yükseldiğini söyledi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel başkanı Devlet Bahçeli, “Mal ve hizmet üreten, satan, pazarlayan firmalarımızın, şirketlerimizin, kurumlarımızın toplumsal rahatlama adına, temel ihtiyaçların fiyatlarında yüzde 2 ile 5 arasında indirime gitmeleri milli birlik ve dayanışmamızın manevi harcıdır. Bizim temennimiz, herkesin elini taşın altına koymasıdır” dedi.
Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Akay: "Tarihte ilk defa yurt dışındaki şeker fiyatları, Türkiye’den fazla"
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan, “Akaryakıt fiyatları Avrupa’da bir euro civarında, bizde de bir euro civarında. Şu anda akaryakıt fiyatları bir doların altında. Bugüne kadar 64 milyar liralık eşel mobil üzerinden alacağımız vergiyi almadık" dedi.
Kayseri Şeker’in 2021-2022 dönemi pancar alım fiyatları belli oldu. Buna göre; A Kotası Pancar bedeli 425 TL, C Kotası Pancar bedeli 400 TL olarak açıklandı.
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, haksız fiyat artışlarına karşı denetimlerin sürdüğünü belirterek, "Fahiş fiyatlara asla ve asla müsamaha göstermeyeceğiz" dedi.
Oto galerilerde satılan araçların fiyatı bayileri geride bıraktı. Galericiler bayilerde sıfır araç bulunamadığı için fiyatların kendilerinde daha yüksek olduğunu belirtti. Bayiler, galericilere araç satmamak için çaba sarf ettiklerini kaydetti. Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu ise galericiler ve bayiler arasında anlaşma yapılarak otomobillerin daha yüksek fiyata piyasaya sürüldüğünü söyledi.
Yukatel Kayserispor'da 2021-2022 futbol sezonu kombine bilet satış fiyatları açıklandı.
TZOB Genel Başkanı Bayraktar: -“Bu yıl yaklaşık 960 bin büyükbaş, 2 milyon 800 bin küçükbaş olmak üzere toplam 3 milyon 760 bin baş hayvan kesileceğini tahmin ediyoruz” -“Fiyatlar geçen yıla göre, büyükbaşta yüzde 19,73, küçükbaşta ise yüzde 17,33 oranında artmıştır” -“İllere ve canlı ağırlığa göre farklılık göstermekle birlikte fiyatların, hayvan başına büyükbaşta 6 bin 500 lira ile 35 bin lira, küçükbaşta ise 1.300 lira ile 5 bin lira arasında değişeceğini tahmin ediyoruz” -“Ülkemizde yeterli sayıda kurbanlık bulunmaktadır” -“Yem fiyatları son bir yılda yüzde 100’e varan oranda arttı” -“Kurban Bayramı ekonomik hareketliliğin olduğu bir dönemdir” -“2021 yılında kurbanlık hayvanlara 17,8 milyar lira ödeneceği tahmin edilmektedir” -“Ekonomiye kazandırılacak tahmini deri satış değeri 142,1 milyon lira” -“Hayvan pazar yerlerindeki çadır kiraları hâlâ çok yüksek” -“Kasaplara bu yıl ödenecek tahmini ücret 664 milyon lirayı bulacak” -“Vakıf, dernekler ve marketler aracılığıyla yapılan vekâletle kesimlerde üreticilerimize destek olunmalıdır” -“Kurbanlık ekonomisi yasal çerçeveye oturtulmalıdır” -“Et ve Süt Kurumu bayram sonrasında elde kalan hayvanları uygun bir fiyata almalıdır”