ARAMA SONUÇLARI : 86 adet sonuç bulundu

Yargıtay'dan yeni karar: Düğün takıları artık sadece kadının değil

Yargıtay'dan yeni karar: Düğün takıları artık sadece kadının değil

Yargıtay'ın aldığı karar ile birlikte artık düğünlerde takılan altınlar ve diğer takılar, kim için takılmışsa o kişide kalacak. Yargıtay'ın aldığı bu kararla kadın, erkek arasındaki eşitliği dengelemeye çalışmakla ortak malları güvence altına almış bulunmakta olduğunu ifade eden Hukukçu Merve Aygün Çetin; “Artık tamamiyle ziynet eşyalar kadınındır şeklinde bir algının önüne geçilerek kime özgülendiyse küpe, kolye, bilezik, bileklik, set şeklinde eğer kadına özgü bir ziynet eşyasıysa kadının varsayılacak şayet takılan takılar gram altın, küçük altın gibi kime ait olduğu tespit edilemeyen kadının ziyneti mi yoksa erkeğe takılan bir hediye mi olduğu tespit edilemeyen bir durum söz konusuysa o zaman kimin üzerine takıldığına bakılacaktır” dedi.

YARGITAY ÜYELERİNE KAYSERİMİZİN TARİHİ GÜZELLİKLERİNİ TANITTIK

YARGITAY ÜYELERİNE KAYSERİMİZİN TARİHİ GÜZELLİKLERİNİ TANITTIK

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin ve yüksek yargı üyelerine birçok medeniyeti ev sahipliği yapan Kayseri’mizin tarihini, kültürünü ve lezzetlerini tanıttık. Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB), Yargıtay ve Kayseri Ticaret Odası işbirliğinde düzenlenen ‘Ticaret Hukuku Sempozyumu’ için Kayseri’ye gelen Yargıtay üyeleri tarihi ve turistik mekanları yakından tanıma fırsatı buldu.

KTO’DA YARGITAY BAŞKANI AKARCA’NIN KATILIMIYLA ‘TİCARET HUKUKU SEMPOZYUMU’ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KTO’DA YARGITAY BAŞKANI AKARCA’NIN KATILIMIYLA ‘TİCARET HUKUKU SEMPOZYUMU’ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kayseri Ticaret Odası (KTO) ev sahipliğinde Yargıtay ve TOBB işbirliğinde "Ticaret Hukuku Sempozyumu" düzenlendi. Sempozyumun açılışında konuşan Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca “Hatalı bir üzerinden tüm yargı sisteminin hedef alınarak yıpratılması doğru değil değildir.” Dedi. Akarca, Sosyal medya mahkemelerinin ise yargı, devlet ve topluma zarar verdiğini söyledi. KTO Başkanı Ömer Gülsoy’da arabuluculuk ve tahkim alanındaki uygulamaların daha nitelikli hale gelmesi, toplumsal ve çalışma barışının korunması için yargının oluşturduğu içtihatları da önemsediklerini belirterek “Yargıtay’ın ilgili hukuk dairelerinin verdiği kararlar uygulamadaki önemli bir boşluğu da doldurmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Yargıtay'dan emsal gasp kararı

Yargıtay'dan emsal gasp kararı

Sokakta yürüyen iki öğrencinin cebindeki 10'ar lirayı bıçak zoruyla gasp eden sanık, 'Yağma' suçundan 20 sene hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay, sanığın 10 TL ile yetinip, çocukların cep telefonlarını talep etmediği gerekçesiyle cezadan indirim istedi. Yıllar süren davaya son noktayı koyan Yargıtay Ceza Genel Kurulu, mağdur öğrencilerin cebinden 10 liranın alınmasının; olayın özelliğine göre indirim yapılmaması gerektirdiğine hükmetti.

Yargıtay'dan ucuz ilan kararı

Yargıtay'dan ucuz ilan kararı

Yargıtay 15. Ceza Dairesi, internet ortamında ederinden ucuz satılık televizyon ilanı vermek suretiyle dolandırıcılık yaptığı iddia edilen sanığa verilen cezayı onadı. Yüksek Mahkeme, bu tür olaylara karışanların 'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan yargılanması gerektiğine dikkat çekti.

Yargıtay'dan emsal yıllık izin kararı

Yargıtay'dan emsal yıllık izin kararı

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, işçinin devamsızlık tutanaklarında görünen işe gelmediği günlerin yıllık izinden düşülmesinin İş Kanunu'na aykırı olduğuna hükmetti.