Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık: "siyasette Kadın Temsilen Değil, Yönetimde De Olmalı"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Kadın görünürlüğü hiçbir dönemde AK Parti iktidarında olduğu kadar fazla olmamıştır. Kadın güçlüyse aile güçlü, aile güçlüyse toplum güçlü olur´´ dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Kadın görünürlüğü hiçbir dönemde AK Parti iktidarında olduğu kadar fazla olmamıştır. Kadın güçlüyse aile güçlü, aile güçlüyse toplum güçlü olur´´ dedi.
AK Parti Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, TRT Radyo 1´de Habibe Yıldız´ın sunduğu "Türkiye´de Kadın" isimli programa konuk oldu. Programda Habibe Yıldız´ın sorularını yanıtlayan Çalık, siyasetin en önemli özelliğinin insanlara hizmet etmekten duyulan haz olduğunu belirterek, bu noktada kadınların erkeklere oranla daha hassas olduğunu söyledi. Çalık, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun kadınların siyasete katılımı için çaba sarf ettiğini ifade ederek, "Sayın Başbakanımız, ´Kadın artık sadece temsilen olmamalı, ekonomiden anlayan, siyasetle harmanlaşmış kadınlar olmalı. Yönetim kademesinde kadınlar olmalı´ dedi" ifadelerini kullandı.
Halkla İlişkiler Başkanlığı görevinin de bu konuda çok önemli bir adım olduğunu söyleyen Çalık, "Kadın güçlüyse aile güçlü, aile güçlüyse toplum güçlü olur" diye konuştu.

"2015´TE DAHA FAZLA KADIN OLMALI"
2015 seçimlerinde illerde kadın temsil oranlarının artmasını temenni eden Çalık, "Kadın görünürlüğü hiçbir dönemde AK Parti iktidarında olduğu kadar fazla olmamıştır" dedi.
Çalık, "Meclis´te yüzde 4´lerde olan kadın temsili, ilk defa AK Parti döneminde yüzde 14.5´lere çıktı. Tabi ki bu oran yeterli bir durum değildir ama 75 yılda katedilen önemli bir artıştır. Sayın Başbakanımızın bu konuda ciddi söylemleri var. Tabi bu sadece milletvekilliği için değil, belediyelerde, belediye meclis üyelerinde, muhtarlıklarda da temsil oranımız artmalıdır" diye konuştu.

"FITRATLAR FARKLI OLSA DA FIRSATLAR AYNI OLMALI"
Türkiye´de kadınların eğitim seviyelerinin her geçen gün arttığını belirten Çalık, sözlerine şöyle devam etti:
"Okullaşma oranımız yüzde yüzlere ulaştı. Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkararak kız çocuklarımızın okula devam etmelerini sağlayan ve teşvik eden düzenlemeler yaptık. 28 Şubat döneminde ve daha öncesinde kadınlarımızın yaşadığı kılık kıyafet sorununda da önemli bir değişiklik yaptık. Kadını önce kendi arasında eşitlemeliyiz. Başı açık, başı kapalı olsun kadınlarımızın fırsatları eşit olmalıdır. Yıllarca kadının hakları ihlal edildi. Biz, AK Parti olarak kadının önündeki eğitim engelini kaldırdık. Dahası çalışma hayatında da kılık kıyafet yasağını kaldırdık."

"ONLAR 35 YILDA, BİZ 10 YILDA BAŞARDIK"
Türkiye´nin anne ve kadın sağlığı konusunda OECD ülkelerinin 35 yılda katettiği başarıyı 10 yılda katettiğini ve bunun bir başarı örneği olduğunu belirten Çalık, şöyle devam etti:
"3 Kasım 2002´den beri kadınlarımızla ilgili başta Anayasa olmak üzere Türk Ceza Kanunu, Türk Medeni Kanunu, İş Kanunu ve ilgili diğer Kanunlarda fırsat eşitliğinin sağlanmasına yönelik pek çok düzenleme gerçekleştirildi. Yasal olarak yapılması gereken kadınlarla ilgili lehte düzenlenen her şeyde AK Parti asla taviz vermemiştir."
Sivil toplum kuruluşları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Çalık, "Demokrasimizin vazgeçilmezi STK´lardır. STK´lar, devletle millet arasındaki en önemli örgütlü toplumlardır. STK´lar ile ilgili olarak 2004 yılında AB uyum çerçevesinde yapmış olduğumuz düzenlemeler ile STK´ların daha aktif olmasının yolunu açtık. 2002 yılında 70 bin STK varken, bugün STK´ların sayısı 150 binleri aşmış durumdadır. Yani bizim dönemimizde iki katını aşmıştır. Nereden nereye" ifadelerini kullandı.
(BK-CC-Y)

22.10.2014 17:45:10 TSI

Google+ WhatsApp