Afet Yönetiminin Standartları Belirleniyor İstanbul

Türkiye´nin ilk Uluslararası Afet Kongresi 31 Ekim 02 Kasım 2014 tarihleri arasında Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi´nde gerçekleştirilecek. Afet yönetimiyle ilgili hemen her konunun değerlendirileceği

Türkiye´nin ilk Uluslararası Afet Kongresi 31 Ekim 02 Kasım 2014 tarihleri arasında Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi´nde gerçekleştirilecek.
Afet yönetimiyle ilgili hemen her konunun değerlendirileceği kongre kapsamında ayrıca kurslara, sözlü bildirilere yer verilecek ve pek çok bilimsel çalışmanın sunumları yapılacak. Kongreye yurt dışından katılacaklar arasında Kanada´dan Matt Cappobianco (Globalmedic), Finlandiya´dan Toni Leikas (Michtech), Suudi Arabistan´dan Kenan Bağcı (Oic-Sesric), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´nden İbrahim Çağlar (Sivil Savunma Teşkilatı), Almanya´dan Klaus Röper (SAR Germany), Hollanda´dan Mark Albon (OPCW) ve İngiltere´den Andrew Lee (Sheffield University) gibi alanlarında dünyanın en yetkin isimleri yer alıyor. Yurt içinden katılacak konuşmacılar ise; AFAD Başkanlığı, Ali Akgül (Türk Kızılayı, Prof. Dr. Ali Osman Öncel (İstanbul Üniversitesi), Prof. Dr. Şükrü Ersoy (Yıldız Teknik Üniversitesi), Gökay Atilla Bostan (İstanbul AFAD Müdürü), Dr. Kerem Kınık (Yeryüzü Doktorları), Adem Demirel (Arama ve Kurtarma Dernekleri Federasyonu), Prof. Dr. M. Şükrü Sever (İstanbul Üniversitesi), Murat Yıldırım (ACAT-SAR Eğitmeni), Aytaç Kabaklarlı (ACAT-KBRN Savunma Uzm.), Dr. İlhan Öztürk (ACAT KBRN Uzm.), Prof. Dr. Okan Tuna (Dokuz Eylül Üniversitesi), Prof. Dr. Çetin Önsel (İstanbul Üniversitesi), Dr. Ali Ekşi (Ege Üniversitesi), Doç. Dr. Yalçın Büyük (Adli Tıp Kurumu), Yrd. Doç. Dr. Özcan Erdoğan (Bezmialem Vakıf Üniversitesi).
Türkiye´de ilk kez Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi´nde kurulan Afet Yönetimi Yüksek Lisans Programı, Afet Yönetimi Doktora Programı ve Afet Tıbbı Doktora Programı bu alandaki akademisyen ihtiyacının karşılanmasına büyük katkı sağlıyor. Bu önemli misyonu daha da ilerletmek amacıyla gerçekleştirilecek kongrede afet alanında tüm standartların ilgili Bakanlıklar, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle belirlenebileceği vurgulanarak, tartışılacak konulardan bazıları şu şekilde: Afet eğitimleri, eğitim içerikleri ve eğitim modülleri, Afet müdahale ekipmanları ve standartları, Afette görevli personelin özlük hakları ve görev esnasında ortaya çıkabilecek hukuki problemleri ile çözüm önerileri, Kurtarma operasyonları ve doğru uygulamalar, Yangın ve Yangın Ortamında Kurtarma Operasyonları, Afet Lojistiği ve Lojistik Yönetimi, Afet Hemşireliği ve Hassas Grupların Sağlık Bakımı, Afetlerde Kimliklendirme, Nükleer Tehlikeler, Radyasyon Yaralanmaları ve Korunma, Arama Köpeği ve Eğitimleri, KBRN Mobil Uygulamalar ve Hastane KBRN Hazırlıkları.
Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Saffet Tüzgen, sağlıklı ve mutlu bir ömür sürmeniz için afet gibi acil durumlara karşı ülke olarak sürekli hazır olmamız gerektiğinin altını çizerek, "Ulusal ve uluslararası konunun uzmanı konuşmacıların aktarımlarıyla bilgilerimizi tazeleyecek, duyarlılığımızı arttıracak ve afet yönetimini tüm boyutlarıyla irdelemeye çalışacağız. Afet yönetim sisteminin farklı alanlarında görev üstlenen tüm akademisyenleri, yöneticileri ve çalışanları; sorunlarımızı, kaygılarımızı, beklentilerimizi, başarılarımızı ve başarısızlıklarımızı paylaşmak üzere düzenleyeceğimiz kongremizde buluşmaya davet ediyoruz" dedi.
(BE-ÖK-Y)

24.10.2014 11:12:29 TSI

Google+ WhatsApp