`1 Balon Binlerce Umut´
Medical Park Gaziantep Hastanesi tarafından düzenlenen etkinlikte `1 Balon Binlerce Umut´ sloganıyla meme kanserine dikkat çekildi. Medical Park Gaziantep Hastanesi, son yıllarda artan meme kanseri o
Medical Park Gaziantep Hastanesi tarafından düzenlenen etkinlikte `1 Balon Binlerce Umut´ sloganıyla meme kanserine dikkat çekildi.
Medical Park Gaziantep Hastanesi, son yıllarda artan meme kanseri oranına dikkat çekmek amacıyla `Farkındayım Korkmuyorum´ temalı etkinlik gerçekleştirdi. Medical Park Gaziantep Hastanesi Genel Müdürü Uz. Dr. Sadreddin Haksal´ın katılımıyla hastane giriş katında yapılan etkinliğe çok sayıda vatandaş katıldı.
Medical Park Gaziantep Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Gülay Balkaş, meme kanseriyle ilgili katılımcılara uygulamalı bilgilendirmede bulundu.
Etkinliğin ikinci bölümünde ise meme kanserine dikkat çekmek amacıyla Medical Park Gaziantep Hastanesi önünde `1 Balon Binlerce Umut´ sloganıyla yüzlerce balon uçuruldu.
Etkinlik öncesi açıklamada bulunan Op. Dr. Gülay Balkaş, özellikle son dönemlerde meme kanseri oranının arttığını söyledi. Erken teşhisin önemine dikkat çeken Op. Dr. Balkaş, bilinçlenmenin önemine vurgu yaptı.
`Kanser olmaktan korkmayın, geç kalmaktan korkun´ diyen Op. Dr. Gülay Balkaş, şunları söyledi:
"Son dönemlerde çağımız koşullarıyla ilgili olarak kanser vakaları artmaktadır. Biz de hastane olarak meme kanseri ile ilgili bir program yapmak istedik. Özellikle Gaziantep halkını biraz da olsa bilinçlendirmeyi düşünüyoruz. Burada meme kanserinin sıklığını ve en önemlisi halkımızın kendi kendini muayene edebilmesini öğretmeye çalışıyoruz. Bunlar, bilinçlenmek için önemli şeyler.
Halkımız bilinçlenirse bu konuyla ilgili çok daha iyi olacaktır. Kendi kendine muayenesini yapabilirse, korunmasını öğrenebilirse en azından herkes kendi kendini muayene ederek kanseri önleyebilir. Çünkü hastalar, doktora gelmekten imtina ediyor.
Erken teşhis çok önemlidir. Kanser olmaktan korkmayın geç kalmaktan korkun. Çünkü yapılan istatistiklerde 70 yaşın üstünde, yani ömür artıkça her insanın büyük bir ihtimalle hayatının bir döneminde kanser olacağı aşikar. Bu nedenden geç kalmamak lazım. Yaş artıkça meme kanseri olma ihtimali de artıyor. 70 yaşından sonra nerdeyse dörtte bir kadında kanser olma ihtimali var. Bu 80 yaşından sonra hızla artıyor. Tabi toplum olarak yaşam kalitemiz artıyor. Buna bağlı olarak hayat uzuyor. Hayat uzadıkça kanserle karşılaşmamız da daha yüksek."
Etkinliğe ilişkin değerlendirmede bulunan Medical Park Gaziantep Hastanesi Genel Müdürü Uz. Dr. Sadreddin Haksal ise şöyle konuştu:
"Biz bugün `1 balon binlerce umut´ adı altında yeni bir proje başlatmak istiyoruz. Bu projemizde tabi toplumda özellikle bayan nüfusu arasında çok sık görülen meme kanseri konusunda toplumsal farkındalığı artırmak istiyoruz. Bu konuda güzel bir proje hazırladık. Halkımıza kadın doğum uzmanlarımız, genel cerrahlarımız elle meme muayenesi ve diğer meme kanserlerinde erken tedavi, erken tanı farkındalığı artırılması konusunda gereken ilginin ve peşi sıra oluşacak tedavinin erkene alınması ve kişinin yaşam kalitesinin artması, kişinin ömrünün uzaması konusunda gereken çalışmaları başlatıyoruz."
(BB-ÖK-Y)
20.10.2014 17:44:15 TSI