"dünya Bir Eğitim Krizi İle Karşı Karşıya"

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cem Gençoğlu, dünyanın bir eğitim krizi ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Baş

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cem Gençoğlu, dünyanın bir eğitim krizi ile karşı karşıya olduğunu söyledi.
Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Şura Genel Sekreterliği tarafından düzenlenen ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından da organize edilen 19. Milli Eğitim Şurası İl Hazırlık Çalışma Toplantısı başladı. Grand Amisos Hotel´de gerçekleşen ve 2 gün sürecek olan 19. Milli Eğitim Şurası Samsun Hazırlık Çalışması´na İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, öğretim üyeleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Talim ve Terbiye Kurulu Üyeleri, Okul Müdürleri, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Yaklaşık 200 kişinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, "Bu sene 19. Milli Eğitim Şurası´nın hazırlık çalışmaları kapsamında ilimizde 2 boyunca okul güvenliği, öğretim programları ve haftalık ders çizelgeleri, öğretmen niteliğinin arttırılması, eğitim yöneticilerinin niteliğinin arttırılması konularında oluşturulan komisyonlarımız çalışmalarını sürdüreceklerdir. Bu konuların her biri eğitim ve öğretim süreçleriyle ilgili bu çok önemli başlıklar hem bölgesel hem de merkezi şura süreçlerinde tartışılacak ve inanıyorum ki ortak akıl ile eğitim tarihimize önemli katkılar yapılacaktır" dedi.
Şura hakkında bilgi veren Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Yrd.Doç.Dr. Cem Gençoğlu, "19. Milli Eğitim Şurasının planlamaları yapılırken, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı´nın talimatıyla `Bu şurayı, şuraların şurası yapalım´ söylemiyle genel ilke ve çerçeve çizildi. Önceki şurada ele alınan kararlar alt alta konuldu ve bugüne kadar neler tartışılmış ve bu konuları nasıl ele alabilirizi konuştuk. En sonunda da 4 tane konu başlığı belirlendi. Milli Eğitim Şuralarında ele alınan kararlarını incelediğimizde karşımıza korkunç bir istatistik çıktı. Yaklaşık yüzde 72 73 aralığında dolaşıyordu" diye konuştu.

"DÜNYA EĞİTİM KRİZİ İLE KARŞI KARŞIYA"
Dünyadaki eğitim sorunları hakkında bilgiler veren Gençoğlu, "Aldığımız bir karar sadece Türkiye´de değerlendirilmesinin ötesinde birde bunun uluslararası yansımaları sürecin içerisine dahil oluyor. Çünkü dünya bir eğitim krizi ile karşı karşıyadır. Biz sanıyoruz ki, sadece Türkiye´ye özgü bir durum söz konusu. Akademik çerçevelerde bunu incelediğiniz zaman literatür dünyada bir eğitim krizinin var olduğundan bahsediyor. İşin ilginç tarafı Türkiye bu krizi statik bir biçimde karşılıyor. Dünyanın birçok ülkesi bu krizi akademik çerçevelerde stabil bir biçimde karşılıyor. Bu da bizim kendimize özgü dinamik yapılarımızdan kaynaklanmaktadır. Yeni uygulama modellerini değiştiriyoruz, bir şeyler deniyoruz, bir şeyler kurguluyoruz, yaptığımız çalışmalar üzerinde periyodik olarak değiştiriyoruz ve bir şeyler arayış halindeyiz. Dünyada bizim bu yapmış olduğumuz çalışmaları da izliyor. `Türkiye ne gibi önlemler alıyor, ne gibi başa çıkma becerileri geliştiriyor´ bunlarla ilişkili olarak bir baş etme beceri kurgusu oluşturmaya çalışıyor" şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından OMÜ´den katılan Öğretim Üyesi Prof.Dr. Kurtman Ersanlı, dört ana konu başlığının ve çalışmanın nasıl yürüyeceği hakkında bilgiler sundu. Ardından komisyonlar dört ana başlık konularını görüşmek üzere çalışmalara başladı.
(GKH-SLH-Y)

25.10.2014 10:56:09 TSI

Google+ WhatsApp