"Direnişe Devam, Filistin'e Selam"
Kızılcahamam'da MKYK toplantısı öncesi basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Mustafa Destici, gündeme ilişkin önemli mesajlar verdi.
Kızılcahamam da Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyeleri ile kampa giren BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, toplantı öncesi basın toplantısı düzenledi.
Büyük Birlik Partisinin 25 yaşında olduğunu ifade eden Genel Başkanımız Mustafa Destici, "Büyük Birlik Partisi kurulduğu günden bu güne kadar, ülkemizin temel meselelerini çözüme noktasında elini taşın altına koymaktadır. Bir model gençlik geliştirme gayretindedir. Türk ve İslam Coğrafyasındaki başta mazlum topluluklar ve bütün o coğafyaların sesi ve soluğu olmak için yola çıkmıştır. Hiç bir dönemde şahsi menfaatler ya da parti menfaati ülke, millet menfaati, dava ve inançların önüne konmamıştır bundan sonra da Allah'ın izniyle konmayacaktır." dedi.
Doğru olan işlerin her zaman yanında olduklarını kaydeden Genel Başkanımız Mustafa Destici, "Doğru kimden gelirse gelsin hiç bir zaman komplekse girmedik yanında durduk. Yanlışı da en yakınımızdaki yapmış olsa bu yanlıştır diyebilmişizdir. Büyük Birlik Partisi bugün Türkiye'nin en temel, en tecrübeli siyasi hareketlerinin başında gelmektedir. Partimiz 16 Nisan referandumunda olduğu gibi Türk siyasetinin belirleyici partisidir. Bütün arkadaşlarımız kararlı bir çalışma içinde olacaklar ve 2019 yılınında belirleyici siyasi partisi de yine Büyük Birlik Partisi olacaktır." ifadelerini kullandı.
Siyonist İsrail'in Kudüs'ü Başkenti yapma konusunu sert bir dille eleştiren Genel Başkanımız Mustafa Destici, "Bu olay bardağı taşıran son damla olmuştur. Biz bu kararı şiddetle lanetliyor ve kınıyoruz. Kudüs'ün ortasına bir bomba bırakılmıştır. Fitne ateşi yakılmıştır. Ateşe benzin dökülmüştür. Eğer geri dönüş olmazsa önümüzdeki günlerde dinler savaşının da başlangıç fitilini yakmıştır. Başta ülkemiz olmak üzere bütün İslam Dünyasının tepkisi olmuştur. Çarşamba günü İstanbul da yapılacak olan İslam İşbirliği Teşkilatında cesur kararların alındığı bir sonuç bildirgesiyle taçlandırılmalıdır ki, Trump da ne kadar büyük bir yanlış içerisinde olduğunu ve İsrail de sevincinin kısa süreceğini eğer bu hadsiz ve pervasızca tutumuna devam ederse bırakın Kudüs'ü İsrail'e başkent yapmayı, o Coğrafya da İsrail diye bir devletin olamayacağını da aklına koyması gerekir. Aklı varsa bunu böyle yapması gerekir. İsrail'in dört bir tarafı Müslümanlar ve İslam ülkeri ile çevrilidir. Bugün böyle olabilir. Ama bugünün de yarını vardır. Tarihe dönüp bakıldığında yer yüzünde kim bozgunluk çıkarırsa çıkartsın, Allah onalrın cezasını vermiş ve hak ettikleri bela ile karşı karşıya kalmıştır." diye konuştu.
Filistin ve Gazze de yapılan eylemleri sonuna kadar desteklediklerini vurgulayan Genel Başkanımız Mustafa Destici, "Bu eylemler İsrail kafasının arayıp da bulamadığı eylemlere. Bu eylemelre siyonistler sert bir şekilde karşılık verdi. Bir kardeşimiz şehit oldu. Yaralılarımız var. Şehidimize Allah'tan rahmet yaralılarımıza rabbimden acil şifalar diliyorum. Bu direnişi alkışlıyor ve sonuna kadar da destekliyor ve yanlarında olduklarımızı söylüyoruz."
Halk oylamasının üzerinden 7 ay gibi bir süre geçmesine rağmen uyum yasaları olarak nitelendirilen düzenlemelerin önemli bir kısmının çıkarılmadığını dile getiren Genel Başkanımız Mustafa Destici, partisinin özellikle Siyasi Partiler Yasası, Seçim Kanunu ve yargı konusundaki uyum yasalarını içeren öneriler hazırladığını söyledi.
Genel Başkanımız Mustafa Destici, uyum yasaları konusundaki isteklerini Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve diğer siyasi partilerin genel başkanları, TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD, Hak-İş, Türk-İş, Kamu-Sen ve diğer sivil toplum kuruluşları ile paylaştıklarını bildirdi.
Uyum yasalarının bir an önce çıkarılması gerektiğini vurgulayan Genel Başkanımız Mustafa Destici, Siyasi Partiler Yasası, Seçim Kanununda yapılacak değişikliklerin önemli olduğunu belirterek, "Biz Türkiye'yi demokratikleştirmek istiyorsak Siyasi Partiler Yasamızı ve Seçim Kanunumuzu demokratikleştirmemiz gerekiyor. Çünkü Siyasi Partiler Yasamızın antidemokratik uygulamaları sonucunda geçmişte iktidar partileri kapandı, kapanmaları için kararlar alındı." diye konuştu.
Seçim sistemi değiştirilerek özellikle "temsilde adalet" ilkesinin ideal bir şekilde sağlanmasını ve adil bir seçim kanunu hazırlanmasını istediklerini anlatan Genel Başkanımız Mustafa Destici, "Barajın sıfırlanmasını istiyoruz. 7, 5, 3 gibi rakamları konuşmanın bir anlamı yok. Temsilde adalet sağlansın." dedi.
"Partiler arası seçim iş birliği, ittifakların yasal hale getirilmesini istiyoruz." ifadesini kullanan Genel Başkanımız Mustafa Destici, şöyle devam etti: "Toplumda kutuplaşma, ayrışma asgariye'ye indirilsin, azami müşterekleri değil, asgeri müşterikleri olanlar da bir araya gelebilsin. Bunlar Türkiye için bir araya gelebilirler. Hem Türkiye'nin yönetiminde hem de parlemantode birlikte haereket edebilirler. Temsilde ve adalette en yüksek seviyeye çıkabilir."
Mevcut sistemdeki 600 milletvekilinin 500'ünün altılı Daraltılmış Bölge Sistemi ile seçilmesi taleplerini de aktaran Genel Başkanımız Mustafa Destici, "Bu yolla seçilecek milletvekillerinin siyasi partilerce "ön seçim" ile belirlenmesi, "tercihli sistem" ile de seçilmesi gerektiğini dile getirdi.
Genel Başkanımız Mustafa Destici, 100 milletvekilinin de Türkiye milletvekili olarak seçilmesi ve bunların da partilerce merkez yoklamasıyla belirlenmesini önerdiklerini ifade etti.
Milletvekillerinin illerde nüfus sayısına göre belirlenmesini adil bulmadığının altını çizen Genel Başkanımız Mustafa Destici, "Seçmen sayısına göre milletvekili sayısının belirlenmesini daha adil buluyoruz. 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde Çorum ilimiz 385 bin 753 seçmenle 4 milletvekili çıkartırken, Şırnak ise sadece 243 bin 624 seçmenle 4 milletvekili çıkartmış. Hakkari ilimiz 157 bin 379 seçmen sayısıyla 3 milletvekili, Kırşehir ilimiz ise 160 bin 467 seçmeniyle 2 milletvekili çıkarmaktadır." diye konuştu.
Genel Başkanımız Mustafa Destici, seçim dönemlerinde propaganda imkanlarının adil hale getirilmesi, siyasi partilere yapılan hazine ve seçim yardımında eşitlik ilkesinin gözetilmesi, milletvekili dokunulmazlıklarının siyasi faaliyetler ve kürsü dokunulmazlığı haricinde kaldırılması gibi önerilerini de aktardı. Hakim ve savcıların tarafsızlığının teminatı için anayasal değişikliğin yanında kanuni düzenlemelerin de şart olduğunu kaydeden Genel Başkanımız Mustafa Destici, "Yeni yapılacak uyum yasaları çerçevesinde hakim ve savcılar için yer ve yetki güvencesi de getirilmelidir. Hakim ve savcılar görevini yaparken, 'görevden alınırım', 'tayinim çıkar' ya da 'yetkilerim kısıtlanır' kaygısı yaşamamalıdır." açıklamasında bulundu.
Türkiye'nin, Türk İslam Coğrafyasının yolunun uzun ve çetin geçtiğini belirten Genel Başkanımız Mustafa Destici, "Biz sadece Türkiye de ki 80 milyonun sorumluluğunu üzerimizde bilerek siyaset yapmıyoruz. Doğu Türkistan'dan Balkanlara kadar, Kafkaslar'dan Yemene kadar, Afika'dan Kerkük'e kadar ve hepsinin sorumluluğunu üzerimizde bilerek siyaset yapmaya çalışıyoruz. Nerede bir mazlum varsa oradayız. Onun bir derdi varsa o dert bizim derdimizdir. Türk İslam Coğrafyasındaki sıkıntıları tek çözecek ülke Türkiye'dir. Onun için Türkiye çok kıymetli. Türkiye'nin parçalanmasına, bölünmesine, kutuplaşmasına ve ayrışmasına asla izin vermeyeceğiz. Türkiye'nin diz çötürülmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Büyük Birlik Partisi olarak bugüne kadar nasıl düşmanların önünde durmuşsak bundan sonrada göğsümüzü siper emeye devam edeceğiz. Şehit liderimizin hayali hepimizin hayalidir. Adriyettikten Çin Seddine kadar kaynaşmış ve birleşmiş bir Türk dünyası. Bu hayalleri gerçekleştirmek için çıktığımız bu yolda inşallah bu hayalleri gerçekleştirene kadar da mücadelemiz devam edecek."
Batı Trakya'yı her zaman önemsediklerini ifade eden Genel Başkanımız Mustafa Destici, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın Yunanistan ve Batı Trakya ziyaretlerinde oradaki problemleri cesurca dillendirmesinden dolayı kendisini tebrik ediyoruz. Şahsım ve Büyük Birlik Partisi Türk İslam Coğrafyasının emrindedir. Ülkemizde siyasi gerilimlerin sonlandırılması gerekir. Bizim birliğe beraberliğine her zamankinden fazla ihtiyacımız var. Herkes görüşünü, fikrini ve düşüncesini özgürce söyleyebilmeli. Milleti kamplaştıracak, ayrıştıracak ve çatışmaya götürecek hel ve hareketlerden uzaklaşılması gerekir. Siyasi menfaat ve çıkar için partilerimizin gerilim üretmemesi gerekir. Birliği beraberliği ve kardeşliği önemseyecek çalışmalar yapmaları gerekir." şeklinde konuştu.