Yeni adli yıl ‘törensiz’ açıldı

Yeni adli yıl ‘törensiz’ açıldı

YARGIDA toplu izin anlamına gelen adli tatil bugün itibariyle sona ererken, korona virüs salgını nedeniyle yeni adli yıl Kayseri’de ‘törensiz’ başladı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, 2020-2021 Adli Yıl Açılışı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Yeni adli yılın , Ülkemize, Vatandaşlarımıza, adalet, sağlık ve huzur getirmesini diliyorum. Adalet hizmetini sunan Hakim, Cumhuriyet Savcısı, avukatlar ve adalet personeli için sorunların az olduğu, adil ve memnuniyet yaratan kararların bol olduğu başarılı ve sağlıklı bir yıl olmasını diliyorum. Geçen hafta Hakkın rahmetine kavuşan Kayser BAM 7. Hukuk Dairesi Başkanı Abdullah Bilgiç i ve adalet uğruna bugüne kadar yitirdiğimiz yargı şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum” diye konuştu.
 
 
Kayseri Baro Başkanı Avukat Cavit Dursun ise “Ülkemizde, şehrimizde ve adliyemizde, maalesef her geçen gün daha da kötüye giden bir korona virüs salgını süreci yaşanmaktadır. Bu nedenle, siz değerli meslektaşlarımızı ve adliyemizi düşünerek, 2020-2021 Adli Yıl Açılışı için, bu sene kokteyl, toplantı vb. toplu etkinlikler yapamıyoruz. Yaşanan süreç ve bundan sonrası, üzülerek ifade ediyoruz ki, pek de iç açıcı gözükmemektedir. Adaletin tesisi için fedakârca görev yapan, başta siz değerli Meslektaşlarım olmak üzere, Hakim, Cumhuriyet Savcısı ve tüm Yargı çalışanlarına görevlerinde başarılar diliyoruz” dedi.

Google+ WhatsApp