Yalova´da Resim Sempozyumu

Yalova´da bu yıl ilki düzenlenen "Uluslararası Resim Sempozyumu" başladı. Sempozyuma 5 ülkeden toplam 10 sanatçı katılıyor. Yalova Üniversitesi ve Yalova Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen 1. Ulus

Yalova´da bu yıl ilki düzenlenen "Uluslararası Resim Sempozyumu" başladı. Sempozyuma 5 ülkeden toplam 10 sanatçı katılıyor.
Yalova Üniversitesi ve Yalova Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen 1. Uluslararası Resim Sempozyumu, Öğretmen Evi´nde düzenlenen tanıtım toplantısıyla start aldı. Sempozyumun açılış konuşmasını Yalova Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu, "20-28 Ekim 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 1. Uluslararası Resim Sempozyumu´na Avusturya, Almanya, Macaristan, Bulgaristan ve Türkiye olmak üzere 5 ülkeden 5´i yabancı toplam 10 sanatçı katılıyor. Çalışmalar TİGEM´de halka açık olarak yapılacak. Bu yıl herhangi bir tema belirlemeyerek sanatçıları serbest bıraktık. Elbette ki sanatçılarımız eserlerinde Yalova´dan esintilere de yer verecek. 30 eser telif hakkı ödenerek satın alınacak" dedi.
Yalova´nın bir sanat şehri olacağını söyleyen Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ise, "Yalova Üniversitesi yeni kurulan bir üniversite. Dolayısıyla bu sempozyum üniversitemizin tanıtımına önemli katkı sağlayacak. Biz Yalova´nın sanatın merkezi olacağına inanıyoruz. Sanat Fakültemizden yetişen genç nesiller sanatı dünyaya yayacak" dedi.
Sempozyumda yapılacak resimler 28 Ekim 2014 Salı Günü Kent Müzesi´nde açılacak sergide Yalovalılarla buluşacak.
(SÇ-MŞ)

21.10.2014 16:11:52 TSI

Google+ WhatsApp