Vali Kamçı İnsan Hakları Kurulu Üyelerini Kabul Etti

Valilik Toplantı Salonu’nda misafirlerini kabul eden Vali Kamçı, kabulden önce İl İnsan Hakları Kurulu’nun öğrenciler arasında düzenlediği etkinlikler kapsamında resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerini verdi ve onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Programın devamında kurul üyeleri ile bir araya gelen Vali Kamçı, illerde Vali Yardımcısı Başkanlığında İnsan Hakları Kurulunun görevlerini yürüttüğünü ifade ederek, kurulun insan hakları ile ilgili müracaatları değerlendirdiğini belirtti.
 
Kayseri’de insan hakları ihlali ile ilgili başvuruların çok az olduğuna dikkat çeken Vali Kamçı, insan haklarının Dünya’nın hiçbir yerinde ihlal edilmemesinin en büyük temennisi olduğunu söyledi.
Devletlerin insanların iyiliği, güzelliği ve insan yaşamının en iyi şekilde olması için çalıştığını ifade eden Vali Kamçı, sözlerine şu şekilde devam etti:
 
“ Yıllardır Avrupa Birliğine üye olma anlamında Türkiye’de pek çok değişiklikler oldu. Bu değişiklikler daha çok Avrupa Birliği’ne üye olalım diye değil insan yaşamın daha iyi olması ile alakalıdır. O anlamda herkes üzerine düşen görevi yapıyor. Bugün bu durum dünyanın her yerinde halledilmiş bir problem midir, tabi ki hayır. Ama bununla ilgili her geçen gün çalışmalar devam ediyor. İllerde de bildiğiniz gibi insan hakları kurulları kuruldu. Amaç insanların haklarının ihlal edilmemesi. Bununla ilgili çalışmaları yürütmek incelemek anlamında bir kurulumuz var. Kurulumuzda değerli kişilerden oluşuyor. Bu kurul Kayserimizin tüm kesimlerine hitap edebilen kişilerden oluşuyor.”
 
İnsan Hakları Kurulu üyesi Ayşe Uzunlu’da kurul adına söz alarak çalışmaları hakkında bilgiler verdi. İnsan Hakları Kurulu’nun İlimizde yaklaşık 10 yıldır görev yaptığını belirten Ayşe Uzunlu, kurulun şikayetler haricinde bazı kurumlara ziyaretler yaparak incelemelerde bulunduğunu ifade etti.
 
Kurulun asıl amacının Devletin gülen yüzünü vatandaşlara göstermek olduğunu ifade eden Ayşe Uzunlu, yapılan çalışmalarla bunu başardıklarını söyledi.
 
Konuşmaların ardından Vali Kamçı ve kurul üyeleri günü anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Google+ WhatsApp