Vali Çiçek, “İmam hatip liseleri Kayseri’nin gururu olmaya devam ediyor”

Vali Çiçek, “İmam hatip liseleri Kayseri’nin gururu olmaya devam ediyor”

Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği (KİMDER)’in düzenlediği Kayseri İmam Hatip Okulları’nın yılsonu etkinlikleri yapıldı.

Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği (KİMDER)’in düzenlediği Kayseri İmam Hatip Okulları’nın yılsonu etkinlikleri gerçekleştirildi. Etkinliğe Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, KİMDER Başkanı Ali Çakıcı, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Programda öğrenciler tarafından hazırlanan musiki dinletisi yapılırken Hunat Medresesi'ndeki etkinlikte, TÜBİTAK, TEKNOFEST, spor ve farklı branşlardaki yarışmalarda başarılı olan öğrencilerin eserleri ile yaptıkları el sanatları ürünler de sergilendi. Programda konuşan Kayseri Valisi Çiçek, “İmam hatip liseleri Kayseri’nin gururu olmaya devam ediyor. Spor alanında, akademik alanda, sosyal alanlarda her zaman Kayseri’nin, bizlerin gurur oluyorlar, olmaya devam ediyorlar. Tebrik ediyoruz, başarılarının devamını diliyorum.  Onların arkasında onlara inanan çok büyük bir güç var. Bir muslukları bozulsa, bahçelerindeki bir fidan yara almış olsa veya bir eksiklikleri olsa gece uykuları kaçan KİMDER başkanımız var, veliler var bu okulu sahiplenen milyonlar var. O yüzden bu okullar fedakarlıklarla, dertle çabayla kuruldu ve ondan sonra da her derdiyle ilgilenen gönüllüler olduğu için de İmam hatipler Kayseri’nin gururu olmaya devam ediyor. Binlerce yıl gururumuz olmaya devam eder. Bu okullarda emeği geçen herkesi şükran ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.
 
Öğrencileri tebrik eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Ben değerli İmam Hatip öğrencilerini yürekten tebrik ediyorum. Onlara da böyle başarılar yakışır. Hem bilim hem spor hem kültür alanında ya da mesleki alanlarda adeta başarıdan başarıya koşmuşlar. Kayserimize yakışan İmam Hatip kültürüne yaklaşan bir anlayış içerisinde çocuklar hem sosyalleşmiş hem de kişilik gelişimi bakımından çok zengin bir donanıma sahip olmuşlar” şeklinde konuştu.
 
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Akpınar ise, “2 yıldır ortalamalarda devlet okulları arasında ilk 10’daki okulların İmam Hatip olması bizlerin sevinç kaynağı oluyor. Tüm resmi okullar içerisinde İmam Hatip okullarının yüzde 13 olduğunu düşünecek olursak bu başarının ne kadar önemli ve kıymetli olduğu bir kez daha anlaşılmış olur” dedi. 

Google+ WhatsApp