Üniversite öğrencilerine uyuşturucu maddenin zararları anlatıldı

Üniversite öğrencilerine uyuşturucu maddenin zararları anlatıldı

Kayseri’de narkotik ekipleri tarafından çeşitli yerlerde çeşitli zamanlarda ebeveynlere ve gençlere yönelik bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Erciyes Üniversitesi öğrencilerine uyuşturucu maddenin zararlarının anlatıldığı ve neler yapılması gerektiği konusunda konferans verildi.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü TUBİM Büro Amirliği tarafından kent genelinde uyuşturucu maddenin zararlarını anlatmak ve uzak durulması için yapılması gerekenler konusunda çeşitli programlar düzenleniyor. Bu kapsamda ERÜ öğrencileri ile bir araya gelinerek ‘Bağımlılıklarla Mücadele’ konulu konferans düzenlendi.
Uyuşturucu madde bağımlılığı ile ilgili olarak toplumu bilinçlendirmek adına faaliyetler yürüttüklerini söyleyen Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü TUBİM Büro Amirliği’nde görevli polis memuru Mustafa Güneş, “Amacımız uyuşturucu madde bağımlılığıyla ilgili olarak toplumun bütün kesimlerini bilinçlendirmek, farkındalık oluşturabilmek. Bu anlamda zaten okullarımızda Milli Eğitim bünyesinde annelerimize yönelik Kur'an kursu, KAYMEK'lerde, çeşitli STK'larda sunumlarımız yapılıyor. ‘En İyi Narkotik Polisi; Anne’ diyoruz bu anlamda ama özellikle gençlerimizin de farkındalığının artması anlamında üniversitelerimize çok önem veriyoruz. Bu anlamda çok ciddi çalışmalarımız var ki üniversite gençliğimiz çok önemsiyoruz, geleceğimiz olarak gördüğümüz için. Burada üniversitedeki arkadaşlarımıza madde bağımlılığıyla ilgili olarak; neler yaşanıyor, kişiler buna neden bulaşıyor, bulaştığı zaman nelerle karşılaşıyor konulu konferans verildi. Uzak kalması konusunda tavsiyelerimiz, onların çözüm önerileri varsa onları da dinleyerek bizim de yaşamış olduğumuz tecrübelerden faydalanarak çeşitli bilinçlendirme faaliyetlerinde bulunduk” diye konuştu.

Google+ WhatsApp