TÜRSAB Erciyes Bölge Temsil Kurulu Yılsonu Toplantısı yapıldı

TÜRSAB Erciyes Bölge Temsil Kurulu Yılsonu Toplantısı yapıldı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yılsonu Toplantısı düzenlendi. Toplantıda turizmcilere protokol tarafından plaket takdim edildi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yılsonu Toplantısı yapıldı. Toplantıya Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Vali Yardımcısı Ömer Tekeş, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Talip Aldemir, Erciyes Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ali Emre Mart ve turizmciler katıldı. 
 
Kayseri’de turizmle ilgili çalışmaların geri plana atılmasının Kayseri’ye en büyük haksızlık olacağını söyleyen Vali Çiçek, “Geldiğimde Kayseri'yle ilgili daha çok sanayi ve ticaret şehrine vali olarak atanıyorum, istihdamın arttırılması için gece gündüz çalışmam gerekiyor, ihracatın talebinin artmasında sanayicilerin önünü açmam gerekiyor dedim. Turizm ile ilgili Erciyes'in Kayseri'nin amiral gemisi olduğunu da biliyorum. Ancak Kapadokya'nın girişi olduğunu, bu kadar çok tarihi eserleri olduğunu, coğrafi güzellikleri olduğunu sanayi ve ticaret şehrinin yanında bir turizm şehri olduğu noktasında bilgim yoktu. Geldiğim andan itibaren gördük ki burası evet sanayi şehri ama burası kesinlikle ve kesinlikle bir turizm şehri ve burada turizmle ilgili çalışanları turizmle ilgili çalışmaları geri plana atmak, bu şehre yapılacak en büyük haksızlık olur. Zor dönemler geçirdiniz pandemi oldu. Deprem oldu. Bütün bunlara rağmen yılmadan, yıkılmadan çalışmalarınıza ümitle devam ettiniz. Turizmciler hem memleketin yurt dışında tanınması hem de yurt içinde de sanki bir terapi yapıyorlar gibi görüyorum” şeklinde konuştu. 
 
TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Talip Aldemir ise, “En stratejik sektör olan turizm temsilcilerine önemli görevler düşüyor. Türkiye’nin dünyada rekabet gücünün en yüksek olduğu sektörler arasında turizm başı çekiyor. Dünya sıralamalarına baktığınızda başka hiçbir sektörde turizm kadar ulaşmadığımız uluslararası başarılara ulaşmış durumdayız” şeklinde konuştu. 
 
Kayseri Havalimanı Yeni Dış Hatlar Teminali’nde TÜRSAB’ın Denetim Ofisi’nin olacağını ifade eden Erciyes Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ali Emre Mart, “Yeni havalimanını uzun zamandır bekliyorduk. Türkiye’de sadece 4-5 tane olan TÜRSAB denetim noktası olan havalimanında Sayın Valimizin destekleriyle Kayseri’nin yeni havalimanında da artık TÜRSAB Denetim Ofisimiz olacak. Bu yüzden Sayın Valimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 
Konuşmaların ardından turizmcilere protokol tarafından plaket takdim edildi. 

Google+ WhatsApp