Türkiye´nin En Yüksek Hibe Miktarlı Projesi Kayseri'de

Türkiye´nin En Yüksek Hibe Miktarlı Projesi Kayseri'de

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün hazırlamış olduğu 146.000 Euro bütçeli “Geleceğini Kodla-Code Your Future” projesi tüm Türkiye genelinde en yüksek hibe miktarıyla kabul edildi.


2018 yılı Erasmus+ KA2 okul eğitimi stratejik ortalıklar proje başvuruları Ulusal Ajans tarafından açıklandı. İyi uygulamaların değişimine yönelik Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün hazırlamış olduğu 146.000 Euro bütçeli “Geleceğini Kodla-Code Your Future” projesi tüm Türkiye genelinde en yüksek hibe miktarıyla kabul edildi.
 

Bu projede sınıf içi BİT( Bilgi ve İletişim Teknolojileri)'i ve kodlamayı etkin olarak kullanmak amaçlanmıştır. Proje kapsamında farklı Avrupa ülkelerinde okul öncesinde görev yapan öğretmenler ve öğrencilerle sürekli işbirliği sağlanacak. Sınırlardan bağımsız olarak aralarındaki mesleki bilginin akışını hızlandırmak ve eğitimin uluslararası boyut kazanmasına katkıda bulunmak hedeflenmiştir.


Hedef gruplar, okul öncesinde görev yapan okul öncesi öğretmenleri ve eğitim alan öğrencilerdir. Yapılan bu proje, alanında yenilikçi hedefleri olan bir çalışmadır. Projede kodlamanın ve BİT kullanımının yaygınlaştırılması öğretmen ve öğrencilere daha çekici hale gelmesi ve uluslararası boyutta mesleki eğitim içerisindeki öğretmen ve öğrencilerin birbiriyle yapmış oldukları çalışmaları paylaşabileceği bir projedir.
 

Kayseri'de yerel ortaklar Barbaros Anaokulu ve Mustafa Özdal İlkokuludur. Yurt dışı ortaklar ise kendi alanlarında yetkin olan İtalya, İspanya ,Romanya ve Polonya'dan oluşmaktadır.
 

Bu projede ilk iki okulumuzdan başlamak üzere önce Kayseri ilimizdeki bütün anaokullarında sonrasında da ülke genelinde örnek teşkil etmeyi hedefliyoruz. Yaygınlaştırma ve süreklilik kazanması için de gerekli çalışmalar yapılmaktadır.
 

Google+ WhatsApp