Trakya Tarım´dan Gürcistan´a 175 Ton Buğday Tohumu

Trakya Tarım tarafından Tekirdağ´da üretilen ıslah edilmiş tohumluk buğdayın 175 tonu Gürcistan´a törenle uğurlandı. Pazar payını artıran Trakya Tarım, 3 çeşit buğday tohumundan oluşan 175 tonluk ihr

Trakya Tarım tarafından Tekirdağ´da üretilen ıslah edilmiş tohumluk buğdayın 175 tonu Gürcistan´a törenle uğurlandı.
Pazar payını artıran Trakya Tarım, 3 çeşit buğday tohumundan oluşan 175 tonluk ihracatın ilk kısmını düzenlenen törenle Gürcistan´a gönderdi. Tiflis´e gönderilen tohumlar için Trakya Tarım´ın Dumansız Sanayi Bölgesi´nde bulunan tesislerinde tören düzenlendi.
Buğday ve diğer tahıllarda yapılan ıslah çalışmaları hakkında bilgiler veren Trakya Tarım Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Özcan Aygun, tohum ihracatında gelinen noktanın ekonomide önemli yere sahip olduğunu belirterek, "Türkiye tohumu tamamen ithalat yaparken şimdi ihracat yapar hale geldik. Gürcistan´a ilk ihracatımızı geçen yıl yaptık. Tohumlarımızda yapılan incelemeden sonra tohumlarımıza sertifika verildi. Tohumlarımız Gürcistan´da artık başak vermektedir. 2004´den beri Arge çalışmalarımız sürüyor. Islah çalışmalarımızla bu güzel tabloyu elde etmenin gururunu yaşıyoruz. Türkiye artık dünya pazarında yer ediniyor. Tekirdağ´daki tarlalarda üretilen tohumlar artık ülke ekonomisine döviz bırakıyor" dedi.
Törene katılan Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca ise yapılan ıslah çalışmalarının ülke ekonomisine katkı sağladığını, bunun gibi ülke ekonomisine gelir sağlayan çalışmaları her zaman destekleyeceklerini belirtti.
Törene, Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Ticaret Borsası Başkanı Osman Sarı, Trakya Tarım Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Özcan Aygun katıldı.
Öte yandan Tekirdağ´da ıslah edilen buğdaylar daha önce de Azerbaycan, Irak, Bulgaristan, Yunanistan ve Sudan´a ihraç edilmişti.
(SY-MK)

23.10.2014 11:00:02 TSI

Google+ WhatsApp