SÜREKLİ KAYITTAYIZ , BİRBİRİMİZE KAYITSIZIZ!

SÜREKLİ KAYITTAYIZ , BİRBİRİMİZE KAYITSIZIZ!


Şöyle bir bakıyorumda sosyal medya yüzünden ne hallere geldik. Şu dönemde iletişimsizlikten doğan anlaşmazlıkları yüzünden biten ilişkiler, evililikler…

Daha bunun çocuğuyla iletişimi olmayan anne, babalarda var! Hepsine madde madde değineceğim…

İlk olarak; sevdiklerimize, tanıdıklarımıza vermeye kıyamadığımız önemli vaktimizi daha tanımadığımız başka insanlara ayırıyoruz. Saatlerimizi orada harcıyoruz.

Dahası da var…

Sosyal medyada sevgilimiz veya eşimiz kimleri takip etmiş, kimlerin fotoğrafına bakmış, kimleri beğenmiş diye sürekli takipteyiz. Maalesef ki bu davranışımız kıskançlıklara, kavgalara yol açıyor. E hal böyle olunca ilişki veyahut evlilikte yıkıma sebep oluyor.

En çokta özendiricilik var, sahte hayatlar…

Sosyal medyada gerçek sandığımız yalan, şişirilmiş bazı kareler üzerinden kendi ilişkilerimiz hakkında yargıya varıp karşımızdakine yargısız infaz yapıyoruz.

Aslında baktığımızda en çokta gençler etkileniyor. O asılsız hayatları sosyal medyadan görünce…

Sonrasında kendini, ailesini, yaşantısını, arkadaşlarını sorgular hale geliyor.

Siz hiç gördünüz mü üzgünken, ağlarken ya da bakımsız, gerçek mi gerçek halini görüntüleyip atanı? İnanın ben hiç görmedim. Olduğumuz gibi, göründüğümüz gibi kendimizi yansıtamıyoruz.

İletişimimiz var, sürekli kayıttayız ama birbirimize kayıtsızız!

Çoğu ebeveynler çocuklarından kopuk haldeler. Çocuğu sussun diye eline telefonu veya tableti verip susturmaya çalışıyorlar. Halbuki çocuklarıyla ilgilenip iletişim halde olsalar sağlıklı bireyler olması adına her şey daha güzel olabilir.

Çocuklar gittikçe hayal dünyası sığlaşıyor. İletişim, üretkenlik yok. Sohbet hiç mi hiç edemiyorsun. Sizinde hatalarınızın olduğunu unutmayın. Çocuğum ders çalışmıyor, çok telefonla, bilgisayarla uğraşıyor demeyin. Çocuk büyüğünden ne görürse öyle yaşar, örnek alır. Evde elinizde telefonla sosyal medyaya bakıp çocuğunuzla, eşinizle, sevdiklerinizle zaman ayırmazsanız, zaman sizi ayırır!

Google+ WhatsApp