Spor A.Ş. binicilik faaliyetlerine devam ediyor

Spor A.Ş. binicilik faaliyetlerine devam ediyor

Özellikle yaz mevsiminde çocuklar ve yetişkinlerin yapabilecekleri önemli aktivite ve spor olan at biniciliği hakkında Kayseri Geleneksel Sporlar Binicilik ve Okçuluk Tesisi Müdürü Murat Hançer, “Atlı tur faaliyetlerimiz pazartesi günü harç haftanın her günü, hafta sonu çocuklarımıza ve yetişkinlerimize bu hizmeti sunuyoruz” dedi.

Yaz dönemlerinde ayrıca çocukların okul döneminin kapanmasıyla birlikte ebeveynlerin özellikle çocukları için bir aktivite arayışı içinde olduğu bir gerçek. Bu bağlamda akla ilk olarak bireyin kişisel gelişimi açısından etkili olan ve  çocukların yanı sıra yetişkinler tarafından da sıkça yapılan binicilik sporu gelmektedir. Tesisin 2021’de hizmete açıldığını belirten Kayseri Geleneksel Sporlar Binicilik ve Okçuluk Tesisi Müdürü Murat Hançer, “Tesisimiz 2021 yılı Eylül ayında faaliyete girdi, binicilik faaliyetlerimize de bu yaz döneminden itibaren başladık. Ayrıca tesisimizde birçok ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yaptık. Bunların başında Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası, Atlı Girit Türkiye Şampiyonası ve okçuluk milli takım kampı başta gelmektedir.
‘AT TÜRK’ÜN KANADIDIR’
 
Atların 6 bin yıl önce evcilleştirilerek insan hayatına girdiğinin altını çizen Hançer, “Atlar, 6 bin yıl önce evcilleştirilmesinden bu zamana kadar da insanlık hayatında önemli bir yere sahip olmuş ve bunu da korumuştur. Bununla birlikte hem Türklerde hem de dinimizde her zaman atlar önemli bir yerdedir. At, Türk’ün kanadıdır sözü de bunun sağlaması niteliğindedir. Bir rivayete göre de Peygamber efendimiz çocuklarınıza at binmeyi, ok atmayı ve yüzmeyi öğretiniz buyurmuşlardır. Bunu da göz önünde bulundurduğumuzda atlar bizim tarihimizde, insanlık hayatına yeri yadsınamayacak derecededir” açıklamalarında bulundu.
 
Hançer, Geleneksel Sporlar Binicilik ve Okçuluk Tesisi’nin hizmet verdiği at biniciliği aktiviteleri hakkında da bilgi verdi: “Atlı tur faaliyetlerimiz; pazartesi günü harç haftanın her günü, hafta sonu çocuklarımıza ve yetişkinlerimize bu hizmeti sunuyoruz. Çocuklarımızın, ziyaretçilerimizin mutlu olması, tesisimizden mutlu ayrılması bizim en büyük motivasyonumuzdur. Bu anlamda tesisimizin faaliyetlerinde katkıları bulunan Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Memduh Büyükkılıç’a ve Spor A.Ş. Genel Müdürü sayın İbrahim Somtaş’a da teşekkür ediyorum.”
 
Tesiste atların genel bakımı ve binicilik eğitimlerinden sorumlu seyis Ebubekir Bülbül, “Gelen misafirlerimize verdiğimiz tur hizmetinin yanı sıra hayvan sevgisini de aşılamaya çalışıyoruz” dedi. Ayrıca atların temel bakımı hakkında, “Atların yemesinden, içmesinden tımarına kadar bütün temel bakımlarını yapıyoruz. Senelik bakımlarını ve aşılarını da aksatmayarak atlarımıza daha iyi yaşam şartları da sunmaya çalışıyoruz” ifadelerinde bulundu.

Google+ WhatsApp