Sosyal Hizmette Kayseri Modeli

Başkan Çelik, Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal hizmetleriyle ilgili iki yeni projeyi açıkladı.

Büyükşehir Belediyesi her alandaki yeniliklerine sosyal hizmetleri de ekledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, “Kayseri Kardeşlik Platformu” ve “Aşevi Yerine Sosyal Kart” projelerini basın toplantısıyla kamuoyuna açıkladı. Başkan Çelik, Türkiye’de ilk olacak olan Kayseri Kardeşlik Platformu Projesi ile şehrimizdeki tüm ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının giderileceğini belirtti ve varlıklı olan tüm Kayserililere bu platforma katılma çağrısında bulundu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Modeli olan sosyal yardım projeleriyle ilgili basın toplantısını Tarihi Kayseri Lisesi binasında yaptı.
Sözlerine hali hazırda Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yapılan sosyal yardımlar hakkında bilgi vererek başlayan Başkan Çelik, “Bu yıl 11 bin 538 adet 125 TL’lik alışveriş imkanı sunan Sosyal Destek Kartı dağıtıldı. Kardeş şehir projeleriyle 3 bin 500 adet iaşe paketini kardeş şehirlerimize gönderdik. Sosyal yardıma ihtiyaç duyan 300 çölyak hastasına glutensiz gıda alışverişi için sosyal yardım kartı verdik. İaşe kartı ve paketi verdiğimiz kişi sayısı 19 bini geçti. Ayrıca 11 aşevinde 700 aileye ve 4 bin 276 kişiye günde üç öğün ve en az üç çeşit sıcak yemek veriyoruz. Şehrin farklı bölgelerindeki 13 ayrı sosyal yardım büfesi ve toplam 24 farklı nokta aracılığı ile ihtiyacı olduğu tespit edilen 1401 aileye ve 6 bin 173 kişiye her gün 10 bin 346 ekmek dağıtılıyor” dedi.

Google+ WhatsApp